Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wegwuiven van ons protest zeer discutabel”

Nijlen pakt na een z ware wedstrijd verdiend een punt op Hels on

- DIRK VUERSTAEK

Nijlen heeft er alles aan gedaan om de wedstrijd op Helson met een zege af te sluiten, maar dat zat er in een gesloten wedstrijd finaal niet in.

“We zagen vandaag twee ploegen die alles gaven”, verklaarde trainer Kris De Backer. “En dat op een zeer zwaar veld dat door de regenval volgens mij onbespeelb­aar was geworden. De jongens hebben hard gewerkt, maar het tikkeltje geluk om de zege te pakken ontbrak. In zulke gesloten wedstrijd hangt het van details af of je de drie punten mee naar huis kunt nemen. Ik zag dat we na de pauze toch drie mogelijkhe­den afdwongen. Maar het is niet gelukt om hier die zege te pakken. We hebben nu al een mooie reeks van ongeslagen wedstrijde­n neergezet maar die plek in de eindronde willen we wel zelf afdwingen. Dat kan door zeges te pakken. Die leveren niet alleen drie punten op, maar ook het goed gevoel dat je nodig hebt om aan een nacompetit­ie te beginnen. Persoonlij­k vind ik dat we aan een goed seizoen bezig zijn. We gaan resoluut voor een plaats in de linkerkolo­m. Of dat dan finaal een vijfde of een achtste plaats wordt, doet niets af aan onze prestaties dit seizoen maar betekent wel het verschil over eindronde of niet.”

Sterk defensief blok

“De spelersgro­ep gaat alvast iedere week tot het uiterste. We tonen week na week dat we een stug geheel vormen, waartegen iedere ploeg het moeilijk heeft. Zeker op defensief vlak zit het goed in mekaar. We geven vandaag tegen Helson ook amper iets weg. Dat de aanvallers zich moeilijker konden doorzetten, mogen we hen niet kwalijk nemen. De jongens hebben ook op dit zwaar veld keihard gewerkt. Uiteindeli­jk was er nog die penaltyfas­e na de pauze waarbij De Cnaep neergaat in het strafschop­gebied. De scheidsrec­hter stond er met zijn neus op, maar voor mij was het wegwuiven van ons protest zeer discutabel.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Fel bevochten duels.
FOTO DICK DEMEY Fel bevochten duels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium