Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Houten Clara: eerlijke Vlaamse keuken in hartje Antwerpen

-

Lekker eten,t steviget i porties,ti een gezellig kader en democratis­che prijzen in het hart van de stad? Brasserie-restaurant Houten Clara, aan de Graanmarkt in Antwerpen, heeft het allemaal. Sinds Dennis Duckaert en Macy Embrechts Houten Clara zo’n drie jaar geleden overnamen, waait er een frisse wind door het restaurant. Met een enthousias­t team en een nieuwe visie, maar met dezelfde kwaliteit en dezelfde pure gerechten. En deze aanpak werpt zijn vruchten af, want steeds meer Antwerpena­ars en dagjestoer­isten vinden hun weg naar dit historisch pand.

Democratis­che prijzen

“Onze focus ligt nog altijd op lekkere, Vlaamse gerechten, zonder veel poespas, maar met eens zo veel smaak”, steekt Dennis van wal. Klassieker­s als paardenste­ak met schorsener­en en witte saus bijvoorbee­ld (€ 16,90), een sappige steak met saus naar keuze en sla (€ 19,50) of een halve kip met appelmoes (€ 15,50). Visliefheb­bers kunnen hun hartje ophalen met verse sliptonget­jes met tartaarsau­s (€ 17,90), kabeljauw op vel met graanmoste­rdsausd (€ 17,50)17 50) of f zalm op vel met béarnaises­aus (€ 18,50). Stuk voor stuk stevige porties, aan democratis­che prijzen. En ben je een zoetekauw, of heb je iets te vieren? Dan moet je zeker de verwenkoff­ie eens proberen. Voor € 10,70 word je getrakteer­d op een koffie, een glaasje advocaat, een lekker stuk taart en een bolletje ijs.

Aspergesei­zoen

Vanaf 14 maart is er een nieuwe suggestiek­aart, boordevol frisse gerechten om de nakende lente aan te kondigen. “Kom zeker eens langs om onze verse Belgische asperges te proeven, op Vlaamse wijze of met zalm”, raadt Macy aan. Maandag is het restaurant gesloten, maar van dinsdag tot vrijdag kan je er ook aanschuive­n voor een (h)eerlijke dagschotel. “Zolang de voorraad strekt”, lacht Dennis. “Vaak valt onze dagschotel zo in de smaak, dat hij na een half uur al helemaal is uitverkoch­t. Dus je moet er als de kippen bij zijn.”

Midden in de theaterbuu­rt

De ligging van Houten Clara, in de schaduw van de stadsschou­wburg, is ideaal om vlak voor of vlak na je theatervoo­rstelling gezellig iets te komenk drinkend ik of f te komenk tafelenf met vrienden. “Afhankelij­k van de programmat­ie blijft onze keuken op drukke avonden tot na 10 uur open, zodat je hier ook na de show in de Bourla of de Arenberg nog een hapje kan eten”, weet Macy. En op een boogscheut van de Meir, weg van de massa, kan je er ’s middags tussen het shoppen door terecht voor een dampende kop koffie, een frisse pint of een snelle lunch. Het jonge team van Dennis en Macy verwelkomt je alvast met open armen …

 ??  ??
 ?? AWVXZ00A ?? Houten Clara Graanmarkt 15 2000 Antwerpen, 03/ 233.14.08 www.houtenclar­a.be
AWVXZ00A Houten Clara Graanmarkt 15 2000 Antwerpen, 03/ 233.14.08 www.houtenclar­a.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium