Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Westerlo nog niet gered na tegentreff­er in blessureti­jd

ONVOORSTEL­BAAR: Op 120 seconden van behoud ... en dan loopt het mis

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo scoort 2 keer uit 9 kansen, Zulte Waregem werkt af aan 100 procent

Opnieuw punten weggegeven in slotfase

Spelers stellen zich openlijk vragen bij rol van Standard Ongeloof, tristesse en zelfs een beetje woede. De teleurstel­ling bij Westerlo was immens na een sterke wedstrijd op het veld van Zulte Waregem. Twee minuten. Veel dichter kom je niet bij het behoud. Dat Standard roem en kansloos onderuit ging tegen Moeskroen, schoot bij verscheide­ne spelers in het verkeerde keelgat.

Westerlo vergeet het af te maken, …

“Deze match hadden we altijd moeten winnen.” Kenneth Schuermans verwoordde de deceptie aan de Gaverbeek nog het eenvoudigs­t. Negen doelkansen had Westerlo gecreëerd, slechts twee keer kon het scoren. De Ceulaer op Bossut, Acolatse op de paal, … Er zat veel meer in. Aan de andere kant werd er wel aan honderd procent afgewerkt. Met twee lucky goals van Cordaro en Coopman. “En dan hebben wij nog een aantal mogelijkhe­den niet goed uitgespeel­d. We hadden gewoon die 1-3 en 1-4 moeten maken. Dit had nooit mogen gebeuren.”

Jacky Mathijssen: “De kwaliteite­n die Zulte Waregem heeft, daar hebben we een antwoord op gevonden. We vergaten niet om te voetballen en speelden een van onze betere wedstrijde­n in die formatie. Ik heb echt het gevoel dat we competitie­f zijn tegen betere tegenstand­ers en meedoen tot aan de finish, maar iedere keer worden we geconfront­eerd met momenten waar we de kansen niet grijpen. Bij de tegengoals hebben we pech, maar bij onze kansen wil ik niet over geluk spreken. Dat is het moment nemen. Dat zijn wij vergeten en dat is een heel pijnlijke zaak.”

… geeft opnieuw twee punten weg in slotfase …

“Voor ons duurde de wedstrijd twee minuten te lang”, zuchtte Koen Van Langendonc­k. Het is niet de eerste keer dat Westerlo in de slotfase punten te grabbel gooit. In zeven wed- strijden lieten de Kemphanen zo al twaalf punten uit hun handen glijden. Zes daarvan in drie van de laatste vier wedstrijde­n tegen Charleroi, Club Brugge en Zulte Waregem.

Net als in Charleroi gebeurde het zaterdag op een lullige manier. Schuermans: “Een schot van Coopman dat door de benen van Filip ( Daems, red.), over mijn teen en via de binnenkant van de paal toch nog binnen gaat. Die bal hobbelt nog twintig keer voor hij tegen de netten gaat. Echt belachelij­k. Op dat moment zak je door de grond. Zulte Waregem ging nooit een uitge- speelde kans bij elkaar voetballen, maar als je die derde goal niet maakt, dan krijg je het deksel op de neus. We hadden die bal veel beter voorin moeten houden. Zeker tegen tien man. Het kan niet dat Waregem van achteren uit nog dertig, veertig meter met de bal aan de voet kan dreigen. Dat is onaanvaard­baar.”

Het verdwijnen van een ijzersterk­e De Ceulaer en Ganvoula waren daar niet vreemd aan. Hun vervangers, Elton Acolatse en Carlos Strandberg, hadden veel meer moeite om de bal in de ploeg te houden. “Elton zou op zo’n moment eens een foutje moeten uitlokken om wat rust te brengen”, stelde Maxime Annys vast. “Hetzelfde geldt voor Strandberg. Ach, het zijn jonge gasten en ze hebben hun best gedaan.”

… en is kwaad op Standard

De ontgoochel­ing in het Westelse kamp had ook veel te maken met wat zich 30 kilometer verder afspeelde op Le Cannonnier. Een mak Standard liet er zich gewillig naar de Moeskroens­e slachtbank leiden.

“Misschien mag ik het niet zeggen, maar soms krijg ik het gevoel dat wij eruit moeten”, spaarde Annys zijn kritiek niet. “Moeskroen kon dit seizoen bijna nooit de nul houden ( twee keer, tegen Westerlo en Waasland-Beveren,

red.) en nu is Standard niet in staat om daar te scoren. Sorry, maar op zo’n moment krijg je een degout van dat voetbal. Je vraagt je af hoe dat allemaal mogelijk is.”

Schuermans sloot zich aan bij Annys. “Ik wist op voorhand dat Moeskroen ging winnen”, sprak de Maasmechel­aar. “Standard had niets meer te winnen, Franstalig­en onder elkaar, … Een zege van Standard, daar had ik sowieso niet op gehoopt.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Kempense ontgoochel­ing is enorm, stelt ook een lokale ballenjong­en vast.
FOTO PHOTO NEWS De Kempense ontgoochel­ing is enorm, stelt ook een lokale ballenjong­en vast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium