Gazet van Antwerpen Stad en Rand

We moeten met de voeten op de grond blijven”

Great Old stap dichter bij promotie na verdiende zege

- GERT GYSEN

A ntwerp komt steeds dichter bij promotie naar eerste klasse. De Great Old won in de heenwedstr­ijd van de promotiefi­nale met 31 van Roeselare. Een mooie uitgangspo­sitie met het oog op de terugmatch van zaterdag op Schierveld­e. “Er was geen euforie in de kleedkamer en dat is goed.”

De promotieko­orts zal deze week serieus stijgen op en rond de Bosuil. Antwerp staat nu zelfs dichter bij eerste klasse dan voor de laatste wedstrijd van vorig seizoen. Toen moest het nog winnen van Eupen, maar dat liep faliekant af. Nu hoeft Antwerp zelfs niet te winnen. Een nederlaag met één doelpunt verschil is zelfs toegestaan. “Maar we moeten met de voeten op de grond blijven”, probeert Antwerp-trainer Wim De Decker iedereen rustig te houden. “We scoren nu wel drie keer, maar toch verwacht ik me nog aan een moeilijke avond in Roeselare. We moeten gewoon verder doen zoals we al weken bezig zijn. Ik zag in de kleedkamer geen grote euforie en dat is goed. Dat zou ik ook niet toelaten. We mogen tevreden zijn maar moeten rustig blijven werken.”

Dat er nog geen dolle euforie heerst op de Bosuil, heeft ook te maken met de afloop van vorig seizoen. Toen gaf Antwerp een voorsprong van acht punten nog uit handen en beleefde een van de grootste tegenslage­n in dertien jaar tweede klasse. Net die ervaring doet Antwerp nu niet zweven.

Op de Bosuil willen ze het vel van de beer dus niet verkopen voor hij geschoten is, maar de sterren staan nu wel heel goed voor de Great Old. Sinds Wim De Decker trainer is van Antwerp, scoorde de ploeg slechts in twee wedstrijde­n niet. De kans dat zijn spelers zaterdag een doelpuntje binnenprik­ken op Schierveld­e, is dus zeer reëel. In dat geval moet Roeselare al drie keer scoren om nog maar verlenging­en af te dwingen. Wie de wetten van de objectieve kansbereke­ning toepast, kan dus alleen maar concludere­n dat Antwerp er het best voor staat.

Al zag het er gisteren even slecht uit. De vele kansen in de eerste helft leverden op de volle Bosuil door het goede keeperswer­k van Wouter Biebauw slechts één doelpunt van Dequevy op, een owngoal van Damman zette Antwerp toch op rozen: 2-0. Maar Roeselare heeft veel minder kansen nodig om te scoren en maakte via Schmisser - nota bene deze zomer uitgerange­erd op de Bosuil - dat zo belangrijk­e uitdoelpun­t. Plots werd het wat stiller op de Bosuil.

Geoffry ‘Geoffke Deurne-Noord’ Hairemans bleef wat later - net als een week geleden tegen Lommel - echter ijzig kalm en ramde een strafschop voor handspel staalhard door het midden via de deklat binnen: 3-1, en een mooie uitgangspo­sitie voor de terugmatch.

“We hadden het geluk aan onze kant omdat we die penalty kregen op een moment dat Roeselare beter in de match zat”, geeft Wim De Decker toe. “Of we nu iets anders gaan doen om ons voor te bereiden op die ultieme match? Neen, we gaan niet plots op afzonderin­g of zo. Begin vorige week zijn wij één keer elders gaan trainen, maar dan merk je dat de spelers zich toch het best voelen in hun vertrouwde omgeving. Nu zal het op het einde van de week wel weer trainen achter gesloten deuren worden, maar verder gaan we vooral gewoon blijven doen zoals we bezig waren.”

Wie na de wedstrijd dacht dat de spelersgro­ep van Roeselare een geslagen bende was, komt bedrogen uit. In de kleedkamer klonk vlak na het verlies al strijdvaar­dige taal. “We hebben een straffe stoot nodig om nog in eerste klasse te geraken, maar we blijven erin geloven”, zegt trainer Arnauld Mercier. “Als we erin slagen om eerst te scoren, begint Antwerp misschien te twijfelen. Twee goals ophalen is ook niet onoverkome­lijk, hé.”

 ?? FOTO'S BELGA, ISOSPORT ?? Hairemans heeft de strafschop van de 31 omgezet. Inzet: Patrick Decuyper feliciteer­t coach Wim De Decker.
FOTO'S BELGA, ISOSPORT Hairemans heeft de strafschop van de 31 omgezet. Inzet: Patrick Decuyper feliciteer­t coach Wim De Decker.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium