Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Yannick Ferrera: “Kalenderma­ker is gelukkig, maar ik niet”

Yannick Ferrera en KV zijn dus een laatste stunt verwijderd van Playoff 1. Belangrijk nu: de spelers kalm houden. Tegen Anderlecht leken ze in het begin nerveus.

-

“De druk speelde ons parten”, zei Ferrera. “We durfden niet te voetballen, gooiden alleen lange ballen naar voor. Na twintig minuten liep het beter en toen scoorden we ook. Dat we na de comeback van Anderlecht nog wonnen, is wel straf. Met Jaadi (22) en debutant Peffer (20) speelden we op het einde met ‘kinderen’ voorin. Gelukkig bewees Matthys dat ik ongelijk had om hem op de bank te zetten en maakte hij een schitteren­de goal. De kalenderma­ker zal blij zijn met al die beslissend­e matchen op de slotspeeld­ag, maar ik niet ( glimlacht). Ik had het liever nu al afgemaakt. Het wordt zondag misschien meer

een emo- tionele dan tactische match in Gent. Maar ik ga tegen mijn spelers gewoon nog eens zeggen dat ze fantastisc­h bezig zijn. Alleen zullen ze scherper moeten starten, want anders wordt het moeilijk.”

Ook voorzitter Johan Timmermans beseft dat het nog altijd kan misgaan. Toch leeft hij vol vertrouwen toe naar de clash van zondag in Gent. “We hebben tegen Anderlecht heel veel vertrouwen getankt”, zegt hij. “Dit KV moet in staat zijn om ook in Gent iets neer te zetten. Loopt het mis en spelen we Play-off 2, dan moeten we daarmee leven, maar deze groep is volwassen genoeg om eindelijk Play-off 1 te halen. Onze trainer liep vorig seizoen met Standard Play-off 1 mis op de slotspeeld­ag, nota bene in Mechelen. Maar hij gaat er samen met onze spelers voor zorgen dat het dit keer wel raak is.”

(dvd)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium