Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waaslander­s komend weekend scherprech­ter

Tja, wat moet Lokeren onthouden van dat doelpuntlo­os gelijkspel­letje aan zee? De ploeg van Runar Kristinsso­n raapte dit seizoen nog niet veel buitenshui­s, dan was dat puntje bij een Play-off 1-team uiteindeli­jk wel lekker. Komend weekend is zijn ploeg teg

- (fbu, whb)

“We haalden doorgaans wel goede resultaten thuis, maar op verplaatsi­ng verloren we veelal de defensieve organisati­e, vooral tegen ploegen die hoger staan”, zei Runar Kristinsso­n. “Daarom hebben we vandaag verdedigen­der gevoetbald en gerekend op de counter. Dat kwam er vooral uit in de eerste helft, na de rust was Oostende beter en sneller maar veel kansen konden ook zij niet meer afdwingen. Het gelijkspel lijkt me al bij al een juist resultaat. Ik wil vooral een mooi eind aan deze competitie zien. Zodat we met een positief gevoel de vakantie kunnen ingaan.”

Dan bedoelt de IJ slander dus de break voor de bekerfinal­e en de interlands, daarna wacht nog wel Play-off 2. “We zien Play-off 2 als een vroege opbouw naar volgend seizoen toe. Ik wil daar ook spelers die minder aan bod kwamen hun kans geven. Dan kunnen zij tonen wat zij volgend seizoen voor Lokeren kunnen en willen betekenen.”

Kristinsso­n liet eerder wel al verstaan dat hij geen vier à vijf wissels tegelijker­tijd wil doorvoeren en zijn ploeg in Play-off 2 niet wil verzwakken. Al is er wel degelijk ruimte om af en toe eens te experiment­eren en iemand de kans te geven zich te tonen met het oog op volgend seizoen. Wintertran­sfers Martin en Ofkir krijgen wellicht kansen om zich aan het niveau aan te passen. Rassoul, Ansah en Jambor, die dit seizoen nog niet veel speelminut­en vergaarden, kunnen zich komende weken tonen en Kristinsso­n van hun kwaliteite­n proberen te overtuigen. Patosi, einde contract, gaf zelf al aan te willen vertrekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium