Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het kan nog”

Rednic ziet zijn ploeg met zelfde instelling ook winnen in Kortrijk

- (jcs, bfa)

Moeskroen leeft nog. De mannen van coach Mircea Rednic klopten een uitermate zwak Standard met 10, Diedhiou scoorde. Omdat Westerlo 22 gelijkspee­lde bij Zulte Waregem behouden de Henegouwer­s een waterkans op de redding. Dat kan dan alleen nog als Moeskroen zondag zelf eerst de drie punten pakt bij Kortrijk.

Het was alsof Moeskroen al gered was bij het laatste fluitsigna­al. De fans van Les Hurlus waren uitzinnig van vreugde na de 1-0-zege tegen Standard. Diedhiou maakte het enige doelpunt. Moeskroen was de hele match de betere, maar Westerlo was tot in de extra tijd virtueel gered met een 1-2-zege, tot Coopman Essevee alsnog een punt schonk. Dat nieuws sijpelde al snel door tot bij de harde kern van Moeskroen. “Mouscron en D1! Mouscron en D1! Mouscron en D1!” Het feest was ingezet. Als Moeskroen volgend weekend wint van KV Kortrijk en Westerlo niet van Genk, is het behoud een feit.

Aanvoerder David Hubert bleef zijn nuchtere zelf. “Ik ging er persoonlij­k van uit dat Zulte Waregem zou winnen. Dat was de enige manier om je op te laden voor deze match tegen Standard. We waren niet op de hoogte van wat Westerlo deed. Maar op het einde had ik door het gejuich van onze supporters begrepen dat de uitslag positief was voor ons.”

Vooral de manier waarop deed deugd bij Hubert. “Al weken aan een stuk spelen we niet slecht. Iedere keer verloren we met een doelpuntje verschil, behalve op Gent. Details maken het verschil. Het geluk was nog niet aan onze zijde.”

Dat beetje geluk, daar hoopt ook coach Mircea Rednic op. “Veel meeval kenden we dit seizoen nog niet. Hopelijk zijn de goden ons volgend weekend goedgezind. Hoeveel procent ik ons geef op het behoud? Geen idee. Maar ik ben altijd optimistis­ch ingesteld.”

Er kon bij Rednic een lachje af. “Als we dezelfde positieve agressivit­eit kunnen aan de dag leggen in Kortrijk, dan kunnen we daar winnen.”

Voor Hubert is de zege een opsteker. “Dat is het voor de hele club. Van euforie is nog geen sprake. Ik ben gewoon tevreden. Het is niet gemakkelij­k om je elke week weer op te laden en dan met de kopjes naar beneden naar de kleedkamer te trekken.”

Moeskroen móét winnen in Kortrijk. “We moeten dit goede gevoel proberen vast te houden tot zondag en nog een keer 90 minuten vol aan de bak”, zegt Hubert. “Ik geloof erin dat Genk zijn job doet. En dan kunnen we hopelijk met blije gezichten van het veld stappen.”

Standard: hele week STRAFTRAIN­ING

“Geen tempo, geen druk, geen agressivit­eit, geen intensitei­t en alle duels verloren.” Helemaal niets positiefs had Aleksandar Jankovic gezien. De Standard-trainer kondigde dan ook sancties aan. Deze week wordt er drie keer per dag getraind, waaronder één loopsessie om 9.00u ’s ochtends.

“Blijkbaar hebben de spelers niet dezelfde instelling als ik“, aldus Jankovic. “En dat zal veranderen. Ze zullen het snel door hebben. Ons probleem is niet eens zo moeilijk om op te lossen. Met een goede mentalitei­t zouden onze slechte resultaten vanzelf verdwijnen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Diedhiou heeft gescoord.
FOTO BELGA Diedhiou heeft gescoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium