Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met dank aan Mo

Beerschot Wilrijk klopt Eisden na doelpunt en assist Messoudi

- HUGO FRET

Op het veld Patro Maasmechel­en pikte Beerschot Wilrijk met een gemakkelij­ke 02 overwinnin­g de competitie­draad weer op. Enig minpuntje was dat de ploeg van coach Marc Brys, gezien het aantal kansen, een ruimere overwinnin­g liet liggen.

“We spraken af dat we zouden op zoek gaan naar een vlugge voorsprong”, aldus uitblinker Mo Messoudi. “We legden onmiddelli­jk onze wil op. Na een mooie collectiev­e aanval scoorde Hernan Losada, weliswaar met de hulp van de thuisdoelm­an, al na vier minuten de 0-1. Zo hielden we de eerste helft volledig onder controle. Kansen werden er niet weggegeven en zelf lukte ik in de rebound na een bal op de paal de 0-2.”

“Ook na de rust begonnen we erg sterk, met een drietal open kansen voor Vlad Rusu ( die Placca was komen vervangen,

red.), Hernan Losada en Alex Maes. Jammer genoeg viel dat derde doelpunt toen niet. Zo moesten we het laatste halfuur een steriele druk van de thuisploeg ondergaan, zonder dat we ook maar één uitgespeel­de kans weggaven. Met een derde doelpunt hadden we iets zuiniger kunnen spelen, terwijl we nu toch de volle concentrat­ie moesten bewaren. Positief was alleszins dat de balcircula­tie vlot liep en dat we geen kansen weggaven. En dat tegen een jong, enthousias­t Patro dat vooral op eigen veld veel punten pakt. Ik wil daarbij zeggen dat, ondanks de zware regenval kort voor de match, het speelveld er uitstekend bijlag. Dat maakte het prettig voetballen.”

Topper

Met nog zeven wedstrijde­n voor de boeg is de mathematis­che zekerheid over deelname aan de eindronde er nog net niet, maar Messoudi dacht al aan de volgende opdracht.

“Met Deinze krijgen we zaterdag een topper op bezoek”, stelt Messoudi. “Ook al werden ze teruggezet naar de laatste plaats in het klassement, ik verwacht een moeilijke wedstrijd. De aanwezighe­id van trainer Regi Van Acker bij de tegenstand­ers is daar niet vreemd aan. Maar wij wilden tijdens de terugronde trachten minstens even goed te doen dan in de heenronde. En ik denk dat we goed op weg zijn om daarin te slagen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Felicitati­es voor Hernan Losada (links), die op aangeven van Mo Messoudi de score opende tegen Patro Eisden.
FOTO DICK DEMEY Felicitati­es voor Hernan Losada (links), die op aangeven van Mo Messoudi de score opende tegen Patro Eisden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium