Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Yannick Verlinden bezorgt SintLenaar­ts punt in topper tegen KFC Turnhout: 11

Yannick Verlinden sleept in extremis punt uit de br and voor SintLenaar­ts

- BART D'HAENE

Feest in de kleedkamer bij SintLenaar­ts. “Het late gelijkspel voelt aan als een overwinnin­g", aldus doelpunten­maker Yannick Verlinden (22) bij de bezoekers.

De muziek schalde door de boxen in de kleedkamer bij Sint-Lenaarts na afloop. Andere taferelen enkele meters verderop in de kleedkamer van de thuisploeg, waar je een speld hoorde vallen. “Wat wil je ook?” stelde centrale verdediger Yannick Verlinden. “We misten op het veld van de leider een strafschop en het zag er lang naar uit dat we uiteindeli­jk de boot in zouden gaan.”

Tot hij in de slotfase aan de tweede paal een gaatje vond en de bal knap met links van dichtbij hoog in het doel trapte. “Met mijn mindere voet dan nog. Ondertusse­n is dit mijn vierde doelpunt van het seizoen. Niet slecht voor een verdediger. Ik scoorde recent de twee doelpunten tegen Diest die ons alsnog een gelijkspel opleverden en eerder dit seizoen trof ik op het veld van Diest ook al raak. Een tegenstand­er die me duidelijk ligt.”

Zijn team liet voor de rust de kans op de gelijkmake­r op de stip liggen. “Ik had de indruk dat Vissers vast werd gehouden. Al zijn dergelijke fases altijd voer voor interpreta­tie. Op een zwaar veld, door de vele regen, werden veel duels uitgevocht­en. Zeker in de tweede helft werden die bitsiger. De scheidsrec­hter floot prima en had geen gele kaarten nodig om de wedstrijd onder controle te houden”, merkte Verlinden op.

Aan Steven Dillien had de bezoekende verdedigin­g een lastige klant. “Ik ken Steven van bij de jeugdoplei­ding bij Lierse. Het is een speler die je met zijn snelheid en dribbels altijd in de gaten moet houden.”

Sint-Lenaarts laat zich vooral niet opjagen in de strijd om de titel en de promotie. “Voor ons moet er niets. We hebben al een eindrondet­icket op zak en willen in de zeven resterende wed- strijden zo veel mogelijk punten sprokkelen. Met als motto: voeten op de grond. Met de titel als dusdanig zijn we niet bezig. Je mag niet vergeten dat we een redelijk jonge ploeg hebben en vanwege blessures enkele jonge kerels in het elftal moeten inpassen die het goed doen”, bemerkte Verlinden.

Zelf is hij ook nog altijd maar 22. Maar hij is wel aan zijn laatste maanden bij Sint-Lenaarts bezig. “Volgend seizoen speel ik voor Duffel. Sportief is het een stap hogerop. Ik woon in Nijlen en Duffel is ook dichter bij huis. Ik begon ooit mijn carrière bij Nijlen en belandde via Lierse, Westerlo en opnieuw Lierse bij Sint-Lenaarts.”

 ?? FOTO'S SMB ?? Lambrechts aan de bal en Machielsen
FOTO'S SMB Lambrechts aan de bal en Machielsen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium