Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Berchem verliest bij Wijgmaal en ziet leider Thes verder uitlopen

Nederlaag geeft Berchem stevige knauw in titelstrij­d

-

Berchem ging gisterenmi­ddag met het kleinste verschil onderuit in Wijgmaal. De Rooiploeg zit in een mindere periode en verliest de aansluitin­g met koploper Thes. Trainer De Roeck deed na afloop geen moeite om zijn ontgoochel­ing te verbergen.

“Hier zit ik echt mee in mijn maag”, verwijst de Berchemcoa­ch naar een van de zwakste vertoninge­n dit seizoen. “Op zich is het mooi dat we tot voor deze wedstrijd al vijf maanden ongeslagen waren. Maar nu koop je daar werkelijk niets mee. Ik ben vooral ontgoochel­d in de manier waarop we hier verliezen”, vervolgt De Roeck. “We wisten écht wel wat we moesten doen om met de drie punten naar huis te gaan. De opdrachten zijn echter niet uitgevoerd zoals wij het hadden gehoopt. Te veel spelers vielen terug in hun oude patronen. We bleven niet rustig, toonden geen geduld in de opbouw en naar voren toe waren we niet efficiënt genoeg.”

Kantelmome­nten

Niet dat de mot er volledig in zit, maar met één op zes tegen Hades en Wijgmaal kan Berchem niet tevreden zijn. “We gaan door een moeilijk moment, een dipje, ja”, weet De Roeck. “Het kost ons al enkele weken te veel moeite om een resultaat te boeken. En bovendien hebben we momenteel de kantelmome­nten tegen. Zoals tegen Hades een goal onterecht werd afgekeurd, kregen we ook nu niet waarop we recht hadden. Tim (Verstraete­n,

red) stond in de verste verte geen buitenspel. Maar de lijnrechte­r leek mij wat onder druk te staan van de thuisaanha­ng. Komen we bij die fase 0-1 voor, dan kan je er van op aan dat het een totaal andere wedstrijd wordt.”

De drie geschorste­n worden alvast niet als excuus ingeroepen. Ook al werd de bank daardoor bevolkt met drie jonge kerels en waren de wisselmoge­lijkheden dus beperkt toen Wijgmaal met een mannetje minder verder moest. “Met de jonge Saillart hadden we nog een aanvallend ingestelde speler achter de hand”, aldus De Roeck. “Maar zijn kwaliteit is vooral zijn snelheid. Tegen het lage blok van Wijgmaal waren dat dus geen ideale omstandigh­eden om hem te brengen. Die vele schorsinge­n kwamen ongelegen en dat was dus net zoals de scheidsrec­hter één van de elementen. Maar uiteindeli­jk zouden wij voldoende moeten gewapend zijn om een ploeg als Wijgmaal te verslaan.”

“Thes komt nu als winnaar uit dit weekend”, beseft De Roeck nog. “Daar moeten we maar mee om kunnen. Ik hoop dat we uit onze fouten leren en hard blijven werken om ons spel te verbeteren. Het blijft nog speelbaar, maar we weten dat we het niet meer zelf in de hand hebben.”

KRISTOF SOMERS

 ?? FOTO VEL ?? Jawad Abisan in een stevig duel met Nijs.
FOTO VEL Jawad Abisan in een stevig duel met Nijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium