Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat ik net niet kon scoren”

Heroptrede­nde Marlon Pereira zorgt meteen voor sterke prestatie

- HUGO FRET

Door de onbeschikb­aarheid van Guillaume François was het opnieuw aan Marlon Pereira om zich als rechtsacht­er te tonen. Dat deed hij ook met een overtuigen­de prestatie, waarmee hij zijn aandeel in het behalen van de dertiende clean sheet van het seizoen mocht opeisen.

Net toen Marlon Pereira na een moeizame voorbereid­ing zijn vaste stek als rechtsacht­er scheen beet te hebben, viel hij kort voor de wedstrijd tegen Oosterzone­n ziek uit. Zijn vervanger Guillaume François greep zijn kans en verdween niet meer uit de ploeg. Het was dus reeds van 19 november 2016 geleden dat Marlon Pereira nog eens aan de aftrap in het eerste elftal verscheen.

“Ik beleefde best een moeilijke periode”, geeft Marlon toe. “Ik kende een dipje, maar maakte me sterk dat ik altijd moest klaar zijn tegen het moment dat de trainer en de ploeg me nodig hadden. Als die gelegenhei­d zich voordeed, moest ik mijn kans met beide handen grijpen. Daarom kon ik het opbrengen om tijdens de voorbije maanden keihard te blijven werken op training. Het was best hard enkel af en toe eens een wedstrijd te kunnen spelen met de beloften. Ik wist uiteraard wel dat de bezetting van elke positie in onze ploeg dubbel was, maar dat neemt niet weg dat ik hoopte meer te kunnen spelen in het eerste elftal dan wat ik tot op vandaag deed.”

Nu zijn vervanger Guillaume François uitviel met een spierbless­ure, was het opnieuw de beurt aan Pereira.

“Ik trainde goed de voorbije week en met het vertrouwen van de coach begon ik aan de wedstrijd. Het is niet simpel om na een zo lange tijd zonder wedstrijde­n op niveau er meteen te staan. Toch denk ik tevreden te mogen terugkijke­n op mijn prestatie, hoewel ik tegen het einde van de wedstrijd behoorlijk moe was. Gelukkig viel het matchverlo­op mee. We klommen we vrij vlug op voorsprong, wat hielp om negentig procent van de match controle te houden over het gebeuren. We hadden veel balbezit en creëerden de nodige kansen, vooral kort na de pauze. Nadien werd ons spel iets slordiger en bleek er minder rust aan de bal. Daardoor maakten we soms de foute keuze, maar achteraan stonden we sterk en kwamen we nooit in de problemen. Met drie punten na een uitwedstri­jden en een clean sheet mogen we best tevreden zijn.”

“Enkel jammer dat ik zelf niet kon scoren. In de slotfase verscheen ik schuin voor de doelman, maar ik miste waarschijn­lijk de nodige frisheid om te scoren. Terwijl ik Mo Messoudi nog hoorde roepen, ging ik toch zelf mijn kans. Ik besloot echter pardoes op de vuisten van de doelman. Een doelpunt had de kroon op mijn werk geplaatst. Nu maar hopen dat ik de coach kon overtuigen om er volgend weekend opnieuw bij te zijn.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Fessou Placca in duel met Lloyd Andrew Bannister
FOTO DICK DEMEY Fessou Placca in duel met Lloyd Andrew Bannister

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium