Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plaats in eindronde zou een mooie beloning zijn”

Heist werkt achterstan­d weg en pakt negen op negen

- GEERT FIERENS

Heist lijkt niet meer te stuiten. Wat de ploeg van Keleman in Oosterzone­n liet zien was zeker niet onaardig. Vooral in de tweede helft blonk het collectiev­e blok uit. Een 10 achterstan­d werd moeiteloos in een zege omgezet.

Het is de derde opeenvolge­nde overwinnin­g voor de Heistenare­n. Al zag het daar bij de rust niet naar uit. “In de eerste helft konden we het verschil niet maken”, wist Dries Ventose, die het eerste doelpunt voor Heist scoorde. Maar Ventose scoorde niet alleen, hij kreeg na twintig minuten een gele kaart voor een schwalbe. Tot woede van heel Heist. “Het gebeurde allemaal heel snel”, wist Ventose. “Ik voelde dat ik geraakt werd aan mijn schouder. Ik ga zelf de beelden eens moeten bekijken om te weten wat daar nu juist gebeurde, maar ik vond die gele kaart wel enorm overdreven. Gelukkig is er na de match geen plaats meer voor deze discussie. Weg ermee, ik scoorde de gelijkmake­r en dat effende het pad naar meer. Op basis van de tweede helft vind ik ook dat we deze zege verdienen. Dit is een hele knappe overwinnin­g. Dit was een match die in het teken stond van de revanche. De 0-3 nederlaag uit de heenronde waren we niet vergeten. Deze overwinnin­g geeft ons toch een kleine boost. We hebben zeer degelijk gespeeld in de tweede helft. Toen zijn we hoger druk gaan zetten en heb- ben we de zege verdiend naar ons toe getrokken.”

Ook David Wijns vond de overwinnin­g terecht. “We waren naar hier gekomen met de intentie om de drie punten te pakken. In de eerste helft hebben we geprobeerd om het verschil te maken en in de tweede helft zijn we daar ook in geslaagd. Goed, je hebt ook dat tikkeltje geluk nodig, want Niels Stroobants pakte na de pauze uit met een tweetal mooie reddingen. Hij hield ons op dat moment in de wedstrijd. En in plaats van 2-1 achter te komen, maakten wij er 1-2 van.”

De geruststel­lende 1-3 kwam op het bord door het eerste competitie­doelpunt van Mathieu Troonbeeck­x. “Iedereen gunt het hem. Eindelijk kon hij scoren. Het stond er al een aantal weken aan te komen en nu gebeurde het dan toch. Hij is toch één van de jongeren die zijn voet tussen de deur aan het steken is. Hij toont zich en hij beloonde zichzelf met een belangrijk doelpunt.”

Heist blijft door de zege in de top vier. “Het zou heel mooi zijn mochten we op het einde van het seizoen ons belonen met een ticket voor de eindronde. Of ik geen spijt heb dat de club zijn licentie voor 1B niet aanvroeg? Dat moet je aan het bestuur vragen, hé. Nee, deze keuze lijkt me verstandig.”

 ?? FOTO SMB ?? Dries Ventose viert zijn doepunt.
FOTO SMB Dries Ventose viert zijn doepunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium