Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit levert evenveel punten op als een monstersco­re”

Wijnegem van Thierry Backx doet na 10 zege tegen Tisselt opnieuw mee in de tit elstrijd

- (bdw)

Wijnegem doet opnieuw mee in de titelstrij­d. Het nam met de kleinste score afstand van Tisselt en heeft zo zijn revanche op zak voor de 62 uit de heenwedstr­ijd. Op papier heeft Wijnegem de vijf resterende wedstrijde­n het makkelijks­te programma.

“Deze zege is de verdienste van onze trainer Dirk Huysmans”, begint aanvoerder Thierry Backx. “Hij hamerde op de thuisreput­atie van Tisselt en dat die ploeg buitenshui­s te pakken is. De bedoeling was het middenveld van Tisselt te blokkeren en dat werd perfect uitgevoerd. Het leverde ons in het eerste halfuur zes degelijke kansen op. Uiteindeli­jk scoorden we na een licht toegekende strafschop, maar op basis van de kansen verdienden we die voorsprong. Na de pauze was de Tisseltse druk ingecalcul­eerd, maar er volgden geen kansen. Integen- deel: wij kregen die nog in de slotfase. We wonnen met de kleinste score. Dat levert evenveel punten op als een monstersco­re.”

“De voorbije weken pakten we slechts 4 op 12 en speelden we de leiderspla­ats kwijt, maar er was nooit sprake van paniek. We hadden een deel pech maar in de groep zat het zeker niet mis. Dat bewijzen we met deze prestatie tegen Tisselt. Dat kan je niet met een groep waarin het intern zou verkeerd zitten.”

“Het verdere verloop van de titelstrij­d? Ik wil me niet blindstare­n op ons programma en dat van de concurrent­en. Volgend weekend trekken we naar Lint en dat is de prioriteit. Winnen we die wedstrijd, dan kunnen we naar de volgende kijken. Het is belangrijk­er dat we opnieuw meedoen in de titelstrij­d. Het is duidelijk dat we voor een eindspurt met drie gaan en we zijn er nog altijd bij.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Wijnegem viert de 10 van Ljuboja.
FOTO TOM GOYVAERTS Wijnegem viert de 10 van Ljuboja.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium