Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu mogen we duidelijk niets meer laten liggen”

Lars Vandenhoec­k bezorgt Rochus Deurne in blessureti­jd alsnog gelijkspel

- JOHAN PEETERS

Het zag er lang naar uit dat de thuisploeg de drie punten zou veroveren, maar een doelpunt in blessureti­jd zorgde ervoor dat de topper tussen SK Wilrijk en Rochus Deurne in extremis op een gelijkspel eindigde. Beide ploegen schieten hier niets mee op en zien leider Hoboken nog iets verder uitlopen.

Het was Lars Vandenhoec­k die voor het bezoekende doelpunt zorgde. “Onze doelman trapte de bal naar voor en tot mijn verbazing stond ik plots oog in oog met de doelman van SK Wilrijk. Ik kon de bal naast en over hem binnentrap­pen, zodat we toch nog een puntje konden meegraaien. Door dit gelijkspel bedraagt de kloof met Hoboken nu acht punten, al hebben we nog een inhaalweds­trijd te goed. Het is nu wel duidelijk dat we niets meer mogen laten liggen”, aldus Vandenhoec­k.

Trainer Danny Huysmans moest tijdens de rust ingrijpen: “Onze eerste helft was niet goed. We hadden het moeilijk met het systeem van SK Wilrijk, maar na de pauze kwamen we beter in de wedstrijd. Ondanks de kloof met de leider blijven we er- in geloven.”

Bij de thuisploeg was het vanzelfspr­ekend balen na de late gelijkmake­r. “Het was een inschattin­gsfout van onze verdedigin­g, een misverstan­d waardoor Vandenhoec­k plots tegenover mij stond”, zegt doelman Ian Geys. “Ik kon niet meer reageren en zag de bal over mij binnen gaan. Al wil ik zeker niemand met de vinger wijzen, want winnen en verliezen doe je met het hele elftal.”

“We hadden de drie punten voor het grijpen, maar moeten nu tevreden zijn met dat ene punt. Rochus had voordien ook nog wel wat kansen gehad, maar toch is dit zuur. We staan nu op drie punten van de leider, dus dat verandert niets aan de opdracht voor de slotspeeld­ag. We moeten dan sowieso winnen van Hoboken als we de titel nog willen halen, maar dan mogen we ondertusse­n niets meer laten liggen.”

Dat beaamt trainer Sven Vercammen: “Hoboken heeft naast die kloof van drie punten ook een makkelijke­r programma, dus dat maakt onze opdracht moeilijk. Ik vond ons wel wat naïef spelen. We hadden de partij meer naar onze hand moeten zetten.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Dylan De Ruysscher, doelman van Rochus Deurne, moest na een botsing met een hersenschu­dding van het veld worden gedragen.
FOTO TOM GOYVAERTS Dylan De Ruysscher, doelman van Rochus Deurne, moest na een botsing met een hersenschu­dding van het veld worden gedragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium