Gazet van Antwerpen Stad en Rand

3DE PROVINCIAL­E A

-

Een erg rommelige wedstrijd. Kansen waren schaars, al verscheen bezoeker D’Huyvetter net voor rust wel alleen voor doel. Aan Meerse zijde beperkte het gevaar zich tot enkele schoten van ver, waardoor deze match op een logische 0-0 leek af te stevenen. Dat was echter buiten Nobels gerekend, want twee minuten voor tijd kopte hij de bal na hoekschop aan de tweede paal binnen. (af)

Voor rust werd Loopmans in de zestien omver geduwd. Everaert liet na om de strafschop te verzilvere­n. Meerle stak dan maar zelf een handje toe: door een misverstan­d tussen verdediger Leemans en doelman Verheyen belandde een vrijschop van Roy Gys toch nog in doel. Na de rust zat Meerle veel be-

ter in de partij. De Nys borstelde de gelijkmake­r maar net van de lijn. Uiteindeli­jk kon de ingevallen Mbachu het pleit beslechten. (tvc)

Eenvoudige zege voor Hoboken, dat voor rust niet zijn beste voetbal bracht. De bezoekers speelden met een groot hart, maar konden niet vermijden dat ze op slag van rust op achterstan­d kwamen. Na de pauze volgde snel een tweede treffer en was de partij gespeeld. Onder meer het doelhout zorgde ervoor dat de score niet opliep. (jp)

Iets na het halfuur kreeg Rasker een tweede gele kaart, zodat Burcht met tien verder moest. Zandvliet deelde op slag van rust

een tweede tik uit met een doelpunt van Van Mirlo. Burcht toonde echter veerkracht en kwam een kwartier voor tijd zelfs op gelijke hoogte. In de slotfase lukten de bezoekers in de omschakeli­ng toch nog een tweede doelpunt. (jp)

FC Ekeren begon het best, maar het overwicht leverde geen doelpunt op. Net voor rust opende Dosko de score toen Bastijns een vrijschop kon afronden. Na de pauze ging FC Ekeren op zoek naar de gelijkmake­r, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Henri Collin kreeg in de slotfase de beste kans. Die werd niet benut. Gijsels rondde nog wel een counter af: 0-2. (bdw)

De thuisploeg leek op rozen te zit-

ten met een 3-0 voorsprong, maar Achterbroe­k kon nog tegenscore­n. Meteen na de rust kregen de bezoekers een strafschop, maar doelman Murat stond pal. Met zijn derde van de middag zorgde El Merboh in het slotkwarti­er voor de eindstand. (jp)

Yves Isenbaert, aanvoerder van FC Merksem, werd zaterdagav­ond na een restaurant­bezoek onwel en werd met bloedklont­ers in de hersenen in het ziekenhuis opgenomen. Daar wordt hij de komende dagen verder onderzocht. Zijn ploegmakke­rs vernamen het nieuws zondag en verschenen aangeslage­n aan de aftrap. De bezoekers konden zo drie kostbare punten grijpen, terwijl FC Merksem zijn eindrondep­lannen allicht kan opbergen. (bdw)