Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fellows B legt nipt de duimen

-

DERDE KLASSE B

Kontich Wolves – Geel 13246 Geel wil niet promoveren en kwam met junioren afgezakt naar Kontich. De thuisploeg maakte brandhout van de jonge bezoekers. Van 28-17 ging het naar 71-22 aan de rust. Bij Kontich regende het driepunter­s. Collier scoorde er tien en Bouckaert negen. (mas)

Tongeren – Guco Lier 66103 Leider Tongeren trad aan met vijf spelers van de A-ploeg, aangevuld met jeugdspele­rs. De focus was nog niet aanwezig bij Lier in het eerste kwart waardoor Tongeren toch nog weerstand kon bieden (16-23). De Beukeleer en Van Den Eynde zorgden voor een 35-45 voorsprong aan de rust. In de tweede helft walste Guco over de tegenstand­er. De jeugdspele­rs van Lier waren duidelijk een pak sterker dan die van Tongeren. (mas)

EERSTE LANDELIJKE

TWEEDE LANDELIJKE B

Fellows B Zuiderkemp­en 7480 Thomas Dockx was de bezieler van de vroege 16-8 voorsprong van Fellows. De thuisploeg speelde aan een hoog tempo, maar kon haar bonus niet behouden. Beide ploegen hielden elkaar mooi in evenwicht in het tweede wedstrijdg­edeelte. Een 4041 stand halfweg was dan ook het gevolg. Na de pauze sprokkelde de polderboys een 54-45 bonus bij elkaar. In kwart vier viel Fellows aanvallend helemaal stil. Bij 69-71 had Fellows nog even uitzicht op de overwinnin­g, maar een onmogelijk­e driepunter zorgde voor de beslissing. “Ze hebben hun job gedaan te- gen een uitstekend­e ploeg. Zuiderkemp­en gaat verdiend kampioen spelen. Ik denk wel dat we zonder die twee lucky shots de match gewonnen hadden”, aldus afscheidne­mend coach Van Den Bosch. (luhe)

?? FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Fellows B hield lang stand tegen Zuiderkemp­en.
FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Fellows B hield lang stand tegen Zuiderkemp­en.