Lint plaatst zich voor de Vlaamse bekerfinal­e

-

MANNEN

LIGA B

Kapellen MarkeWebis 03 Het resultaat had er helemaal anders uit kunnen zien, als Kapellen in de slotfase van de openingsse­t zijn voorsprong niet uit handen had gegeven. In deel twee kwam de thuisploeg riant voor, maar toch werd het 0-2. Tot 12-12 speelde de thuisploeg mee, daarna haakte het af. (spe)

SETSTANDEN: 2325, 2426, 1825. Mendo Zoersel 30 Zoersel speelde aanvallend één van zijn betere wedstrijde­n, maar door een mindere receptie gaf het uiteindeli­jk de wedstrijd nog uit handen. (mabe)

SETSTANDEN: 2522, 2520, 2519.

1STE NATIONALE

Guibertin Lint 23 Lint heeft moeten zwoegen en zweten om zich voorbij Guibertin te knokken. De openingsse­t werd gewonnen, de tweede ging verloren. In een spannende derde set was Lint weer aan de zet, set vier werd dan weer een prooi voor Guibertin. In een beklijvend­e beslissend­e spelbeurt streek Lint alsnog de twee punten op. (spe)

SETSTANDEN: 2025, 2517, 2325, 2522, 13

15.

Amigos Zoersel Torhout 31 Klinkende zege voor Amigos Zoersel dat de punten nodig heeft en met Torhout een echte topper te grazen nam. De eerste twee sets werden gewonnen, maar Torhout reageerde furieus. De thuisploeg herpakte zich opnieuw en zo werd het 3-1. (spe)

SETSTANDEN: 2523, 2520, 1225, 2523.

2DE DIVISIE B

Geel Zwart Mortsel 31 De thuisploeg telde in de eerste en de tweede set telkens een heel kleine voorsprong en ze moest erg diep gaan om die tot het einde te verdedigen. Set drie ging naar de bezoekers, maar in de vierde set streek Geel Zwart de drie punten op.( spe)

SETSTANDEN: 2725, 2826, 2025, 2515.

VROUWEN

1STE DIVISIE A

Zandhoven Diepenbeek 30 Duidelijk niveauvers­chil en zo bleef de logica gerespecte­erd en kwam Zandhoven nooit in de problemen.( spe)

SETSTANDEN: 2519, 2514, 2521.

HALVE FINALE VLAAMSE BEKER

Lint Volley Noorderkem­pen 30 Elf jaar na de verloren finale tegen Riemst krijgt Lint een herkansing om de Vlaamse Beker aan zijn palmares toe te voegen. De thuisploeg begon als underdog, maar overklaste de leider uit eerste divisie in het service-receptiesp­el. De bezoekers konden hun aanvalslin­ie nooit optimaal benutten en bovendien vonden ze geen antwoord op het technische sterke en snelle aanvalsspe­l van de thuisploeg. (spe)

SETSTANDEN: 2523, 2521, 2514.

HALVE FINALE BEKER VAN ANTWERPEN

Mortsel Zoersel 23 Zeer verdienste­lijke partij van underdog Mortsel dat het bekerparco­urs met opgeheven hoofd mag verlaten. Het botste echter op een Zoersel dat de thuisploeg vooral door het midden pijn deed. Mortsel moest de druk constant hoog houden om dat midden lam te leggen, maar dat lukte niet altijd. (spe)

SETSTANDEN: 2725, 1825, 2225, 2518, 1215.

?? FOTO SMB ?? Lint plaatst zich voor de finale van de Vlaamse Beker ten koste van Noorderkem­pen.
FOTO SMB Lint plaatst zich voor de finale van de Vlaamse Beker ten koste van Noorderkem­pen.