Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mertens viert goal op zijn hondjes

- (vdm)

Dries Mertens heeft met twee doelpunten voor Napoli de topper bij het AS Roma van Nainggolan (1-2-winst) beslist. De Rode Duivel vierde zijn eerste goal dit keer niet met een hartje voor zijn echtgenote Katrin, maar door het nabootsen van een hond die tegen de cornervlag urineert. Er was wat uitleg nodig, want op het web begonnen Roma-fans aanstoot te nemen aan de opmerkelij­ke viering van Mertens.

Onze landgenoot heeft thuis zelf een viervoeter rondlopen, de geadopteer­de straathond Juliette, en op Twitter gaf hij prijs dat hij zijn inspiratie deels bij haar haalde en deels bij Finidi George. De Nigeriaans­e ex-voetballer vierde op het WK in 1994 zijn doelpunt tegen Griekenlan­d door bij de cornervlag op handen en knieën te gaan en een pootje te heffen zoals honden doen als de nood hoog wordt.

Na 73 minuten moest Mertens naar de kant nadat hij slecht was neergekome­n, maar de club liet in een communiqué weten dat hij gisteren zonder problemen deelnam aan de recuperati­etraining. Volgens La Gazzetta dello

Sport had Mertens gewoon wat last van krampen en was het een wissel uit voorzorg. Mertens wordt dan ook aan de aftrap verwacht van de Champions League-match tegen Real Madrid morgenavon­d.

Bij AS Roma maakte Nainggolan wel de 90 minuten vol. Strootman scoorde na de twee goals van Mertens in de laatste minuut nog de aansluitin­gstreffer, maar die baatte niet meer. Mertens zit door zijn twee goals aan 18 doelpunten in de Serie A, vier minder dan topschutte­r Belotti (Torino) en eentje minder dan Dzeko (Roma) en Higuain (Juventus).

In de stand is Napoli als derde tot op twee punten genaderd van Roma. Leider Juventus telt liefst tien punten meer dan de club van Mertens.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Mertens met zijn opvallend eerbetoon aan zijn adoptiehon­d.
FOTO PHOTO NEWS Mertens met zijn opvallend eerbetoon aan zijn adoptiehon­d.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium