Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Origi helpt Liverpool aan zege

- (bla)

In een speelbeurt van elf minuten heeft Divock Origi (21) getoond dat Liverpoolm­anager Jürgen Klopp én bondscoach Roberto Martinez nog op hem kunnen rekenen. Met een assist hielp hij Liverpool aan een 31zege tegen Arsenal en aan drie gouden punten in de strijd om de Champions Leagueplaa­tsen.

“Dit seizoen is up en down voor mij geweest”, zei Origi een paar weken geleden. “Ik wil vooral spelen en ik heb het vertrouwen dat ik het team met mijn kwaliteite­n kan helpen. Ik wil het de coach moeilijk maken om me eruit te laten.”

Origi scoorde in december in vijf wedstrijde­n op rij, maar zit sinds Nieuwjaar vooral op de bank. Hij startte in de competitie alleen op Old Trafford en wist maar één keer te scoren, in het met 1-2 verloren FA Cupduel tegen Wolverhamp­ton.

Gisteren viel de Rode Duivel gretig in en liet hij zich opmerken met een kopbal op de paal, nadat hij zelf een vrije trap had afgedwonge­n. Even later schonk hij de Nederlande­r Wijnaldum de assist voor de beslissend­e 3-1. Dat gebeurde na een counter die werd ingeleid door uitblinker Adam Lallana.

Ook Simon Mignolet speelde een goeie match. Hij redde spectacula­ir op een kopbal van Olivier Giroud bij een 2-0-stand. Even later moest hij zich wel gewonnen geven toen Welbeck alleen voor hem verscheen. Na afloop kreeg Big Si een compliment­je van Jürgen Klopp, iets waar de Duitser doorgaans zuinig mee is als het over zijn Belgische keeper gaat. “Simon redde ons hachje vandaag.”

 ?? FOTO REUTERS ?? Origi: korte invalbeurt, toch goed voor een assist.
FOTO REUTERS Origi: korte invalbeurt, toch goed voor een assist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium