Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dwars door W.Vlaanderen

Jos van Emden klopt geïrriteer­de Silvan Dillier in spurt met twee

- JOCHEN COOREVITS

Wat was Silvan Dillier kwaad na de finish. Jos van Emden kaapte de zege weg en dat was niet naar de zin van de Zwitser van BMC. “Na een paar slokjes Kwaremont was hij al gekalmeerd”, aldus de 32jarige Nederlands­e hardrijder van LottoNLJum­bo.

Jos van Emden is een hardrijder pur sang. Kijk er maar de uitslag op het WK tijdrijden op na waar hij in Doha achtste eindigde. Zijn laatste twee zeges voor deze overwinnin­g waren de proloog van de Ster ZLM Toer en de individuel­e tijdrit in de Eneco Tour.

Van Emden en Dillier muisden ervan onder bij het ingaan van de voorlaatst­e plaatselij­ke ronde op 25 kilometer van de finish. “Vanaf het ogenblik dat ze voorop zaten, wist ik dat het over was. Dat zijn twee brommers”, aldus Guillaume Van Keirsbulck, die vijfde eindigde en nog altijd leider is in het klassement van de Napoleon Games Cup.

Na de aankomst ging Van Emden zijn medevlucht­er Dillier opzoeken, maar daar moest de Zwitser niet van weten. “Ik wilde hem gaan zeggen: sorry, dat

is het spelletje. Ik zou ook teleurgest­eld geweest zijn als ik in zijn schoenen stond”, aldus Van Emden. “In de laatste kilometer ben ik gewoon in zijn wiel gaan zitten. Veel kansen om te winnen krijg ik niet. Dat is de koers, ik ben ervaren genoeg om me niet te laten flikken. Na een paar slokjes Kwaremont op het podium was hij al gekalmeerd.”

Nerveus

De 32-jarige Nederlande­r zag in het perstentje dat Dillier al was bijgedraai­d. “Ik kon gewoon niet meer sprinten. De laatste twee uren van de koers ben ik achter iedereen gesprongen”, aldus de Zwitser. “In de laatste rechte lijn was hij nerveus en begon hij te roepen”, zei Van Emden. “Ik heb gegokt en gewonnen. Snel ben ik niet, dus moest ik uit zijn wiel komen.”

Lasse Norman Hansen was derde, de Deen behaalde vijf jaar geleden in Londen in het baanwielre­nnen olympisch goud in het omnium.

Jens Debusscher­e bolde als zevende over de finish. De West-Vlaming kwam aan de start om te winnen in de Johan Museeuw Classic. “Toen Van Emden en Dillier gingen, wachtte ik op een reactie van Van Keirsbulck. Maar ik ben ik tevreden over het gevoel in de benen en ik heb geen last meer van mijn hoofd na die val in de Omloop Het Nieuwsblad. Ik trek nu richting de Tirreno.”

Nog dit: in een uitgeregen­de koers kwamen van de 164 renners amper 39 renners aan.

“Sorry, dat is het spelletje”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jos Van Emden, met hoofddekse­l van Napoleon omdat hij heeft gewonnen in de gelijknami­ge cup.
FOTO PHOTO NEWS Jos Van Emden, met hoofddekse­l van Napoleon omdat hij heeft gewonnen in de gelijknami­ge cup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium