Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Playoffs nu echt in het vizier

Kangoeroes op derde plaats ondanks slechtste wedstrijd van het seizoen

- PATRICK CEULEMANS

Kangoeroes Willebroek heeft, weliswaar na één verlenging, zijn vierde opeenvolge­nde zege behaald en staat daarmee op een fantastisc­he derde plaats. Een plaats in de playoffs is nu echt wel in het vizier. “Het was onze slechtste match van het seizoen. Maar we wonnen en dat is het belangrijk­ste”, aldus sportief manager Louis Casteels.

“Met 12 op 22 blijven we op de derde plaats gerangschi­kt”, glunderde kapitein Randy Oveneke. “We staan dus voor op het schema om ons voor het eerst in de clubgeschi­edenis te kwalificer­en voor de play-offs. Maar victorie mogen we nog niet kraaien. We tellen nu wel zes gewonnen wedstrijde­n meer dan Leuven, de nummer negen, maar er staan nog veertien wedstrijde­n in de reguliere fase op het programma. Zaterdag bevestigen tegen Brussels is de eerste opdracht.”

Door toedoen van een schitteren­de Wesley Channels startte Kangoeroes Willebroek aanvankeli­jk vlot (6-11) maar Leuven nam via onder meer Treg Setty al snel over (20-15) en leidde met 23-21 na het eerste kwart. Door de verdedigen­de verbetenhe­id van Kangoeroes scoorden de Leuvenaars slechts twee punten in de eerste zeven minuten van het tweede kwart en dat leverde een Willebroek­se 25-33-voorsprong op. Leuven milderde nog naar 36-39 halfweg.

Kangoeroes Willebroek bleef in het derde kwart op voorsprong (42-47), maar vele balverliez­en en een ondermaats­e afwerking aan beide kanten zorgde voor een 12-9-score en slechts een 48-48-tussenstan­d. Na 54-53 ging het met driepunter­s van Terry Deroover en Terrance Henry opnieuw naar 54-60 en toen kapitein Oveneke na 36 minuten met zijn derde driepunter voor 59-65 zorgde, lonkte de overwinnin­g. Ook bij 63-67 én bal- bezit op 55 seconden van het einde leek de buit binnen. Domme balverliez­en en overhaaste shots brachten Leuven terug op 67-67. In de verlenging ontplofte Kangoeroes. Wesley Channels scoorde zeven punten op twee minuten en Dennis Donkor en Isaiah driepunter­den naar 76-82. Een derde bom van uitblinker Wesley Channels (25 punten, 9 rebounds, 6 assists) leidde Kangoeroes Willebroek naar 76-85. De ploeg van coach Daniel Goethals won de verlenging met 9-23, wat resulteerd­e in een 76-90overwinn­ing.

?? FOTO VEL ?? Terrance Henry (Kangoeroes) stuit op Leuvenaar Treg Setty.
FOTO VEL Terrance Henry (Kangoeroes) stuit op Leuvenaar Treg Setty.