Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nipt onderuit na spektakels­tuk

Topvolley Callant Antwerpen toch tevreden na openingswe­dstrijd playoffs

- MARCEL BERNAERTS

Topvolley Callant Antwerpen is er niet in geslaagd om in de eerste wedstrijd van de playoffs Aalst af te houden. De Sinjoren, deels vanwege blessures in een experiment­ele opstelling, speelden wel met verbetenhe­id en grinta, maar dat volstond niet om een hoger aangeschre­ven Aalst onderuit te halen.

“Ik denk dat we het publiek een aangename volleybala­vond aangeboden hebben”, opende een tevreden Antwerpent­rainer Alain Dardenne de analyse van de spectacula­ire aanvangswe­dstrijd van de play-offs. “Het was niet echt een wedstrijd van hoge kwaliteit, maar de intensitei­t en de vechtlust waarmee het team zich vandaag geweerd heeft, verdient de grootste waardering.”

Antwerpen zorgde inderdaad voor spektakel in een wedstrijd waarin het in elk van de vijf sets een afschuweli­jk start kende, maar daarna op karakter en vechtlust telkens terugvocht en uiteindeli­jk nog twee sets uit de brand sleepte.

“Ik hoopte door die experiment­ele opstelling voor de verrassing te kunnen zorgen. Of het ging lukken, wisten we niet, of het kon lukken, ook niet. Dat hing er van af hoe Aalst zou reageren. Dat het net niet lukte, is jammer. Maar we hebben nu ontdekt dat we in deze andere opstelling ook aardig voor de dag kunnen komen.

Jammer dat we iedere keer onze start misten, anders had er mogelijk nog iets meer ingezeten. Maar ik ben tevreden met dit punt en zeker met de wijze waarop we in set twee de maat namen van Aalst.”

Antwerpen haalde toen verschroei­end uit en walste via 1-5 naar een zware 25-17-setzege.

“Dat kostte ongeloofli­jk veel energie, was mogelijk een van de betere sets van het seizoen. Nadien was het even harken, maar echt wegzakken deden we niet. Voor hetzelfde geld was het vandaag volledig misgelopen en hadden we een pak slaag gekregen. Zo ver is het niet gekomen. Dit is een wedstrijd waaruit we, ondanks het verlies, het nodige vertrouwen kunnen en moeten halen voor het verdere verloop van deze play-offs.”

Iets verderop hinkte Jente De Vries, verrassend in de basis en vier sets heel degelijk en met 19 punten samen met Cox topscorer bij de thuisploeg, duidelijk op twee gedachten.

“Ik krijg niet vaak zo een kans, maar ik denk dat ik ze gegrepen heb. Ik zat redelijk snel in de wedstrijd en naarmate die vorderde voelde ik me met de minuut beter worden. Ik ben dan ook tevreden over mijn wedstrijd, alleen jammer dat we die uiteindeli­jk nipt verliezen. Al denk ik dat we gezien de omstandigh­eden en het feit dat we amper enkele dagen op deze mogelijke opstelling getraind hebben meer dan tevreden mogen zijn met dit punt. De trainer heeft gezien dat hij

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jolan Cox valt aan, Parkinson en Abinet vormen een Aalsters blok.
FOTO TOM GOYVAERTS Jolan Cox valt aan, Parkinson en Abinet vormen een Aalsters blok.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium