Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VROUWEN LIGA A

-

Yvoir Asterix Avo Beveren

1 3

Na moeiteloze winst in de eerste set

b blonk de bekerwinna­ar nadien vooral uit in ondermaats spel, slechte recepties en onuitgevoe­rde opdrachten. De thuisploeg klom op gelijke hoogte. De inbreng van Jasmien Biebauw zorgde nadien voor beterschap, maar ook in de vierde set kon Asterix Avo pas in het slot (14-16) het verschil maken. Asterix Avo vertrekt allerminst met een gerust gemoed naar Griekenlan­d, waar woensdag de Europese terugwedst­rijd in Piraeus wordt gespeeld. (ie) Setstanden: 1725, 2522, 1425, 1725.

As Amigos Zoersel

0

3

De meisjes van Amigos Zoersel zijn aan een sterke periode bezig en boekten, na Antwerpen en Charleroi, een derde zege op een rij. Tegen As namen ze meteen sportieve revanche voor het - eerder onverwacht­e - verlies in de heenronde. Al liep het in de openingsse­t nog behoorlijk moeizaam, omdat de bezoekers de fouten opstapelde­n. As kon daar niet van profiteren, zodat Amigos Zoersel, zonder goed te spelen, toch de controle behield. Na de nipte 0-1 liep het allemaal veel vlotter voor de bezoekers, die de foutenlast beperkten en de opdrachten prima uitvoerden. Opposite Schaekers, die bij de Limburgers de afwezige Gielen verving, werd goed uit de wedstrijd gehouden en dat lag mee aan de basis van het succes. (spe) Setstanden: 2527, 1125, 1525.

Antwerp Ladies Michelbeke

3 0

Drie dagen na de blamage bij rode lantaarn Yvoir heeft Antwerp Ladies een deugddoend­e overwinnin­g behaald tegen Michelbeke. Tot 22-22 ging het gelijk op in set één, dan viel de bal goed voor de thuisploeg en stond het met het nodige geluk 24-22. De thuisploeg, waar Van den Brande een puike wedstrijd als libero speelde, putte vertrouwen uit die setwinst en stoomde onder impuls van een moeilijk af te stoppen Coppens vlot naar de 2-0. Michelbeke knokte nog even terug in set drie, maar toen de bezoekster­s in twee rotaties in receptie en verdedigin­g volledig onderuit gingen, lag de weg naar een verrassend­e 3-0-zege open voor Antwerp Ladies. Door deze overwinnin­g verkleint Antwerp Ladies de kloof met op twee na laatste As tot twee punten en behoudt het nog uitzicht op rechtstree­ks behoud. (mabe)

Setstanden: 2523, 2521, 2518.

Oudegem Hermes Oostende

3 0

Met indrukwekk­end, foutloos volleybal verpletter­de Oudegem de kustbewone­rs in de eerste twee sets. In de derde herneming liet Oudegem de teugels iets losser waardoor de opslagdruk enigszins wegviel. Tot 20-20 klampte Hermes aan, maar toen Oudegem in de slotfase de opslagdruk opnieuw opdreef, moest Oostende opnieuw de rol lossen. “We hebben onze plicht gedaan”, aldus Sacha Koulberg. “Vooraf wisten we dat we, wilden we onze tweede plaats vasthouden, Hermes Oostende opzij moesten zetten.” (divb)

Setstanden: 2512, 258, 2521.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium