Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons wint streekderb­y

Dragons kon de drie punten thuis houden tegen Herakles. Daardoor blijven de Brasschate­naren samen met Watducks aan de leiding van het klassement.

-

Dragons had het niet gemakkelij­k met Herakles. De Lierenaars vormen een stug blok en staan niet zomaar op een knappe vierde plaats. In de eerste helft kon Florent Van Aubel, net terug uit India, de stand openen. Vlak voor rust maakte Xavier Reckinger gelijk voor de Lierenaars. In de tweede wedstrijdh­elft ging Dragons opnieuw drukken en tien minuten voor tijd kon Alexander Hendrickx er op strafcorne­r 2-1 van maken.

“We wilden deze wedstrijd absoluut winnen, want anders kon onze eerste plaats in gevaar komen”, legt Dragonsspe­ler Robert Rubbens uit. “Die eerste plaats aan het einde van de reguliere competitie is voor ons heel belangrijk. Ze geeft namelijk meteen recht op deelname aan de EHL volgend seizoen. Ik vond toch dat we vandaag verdiend de drie punten pakten. Het was niet gemakkelij­k, maar over heel de wedstrijd waren we toch beter.”

Antwerp leed een pijnlijke thuisneder­laag tegen Leuven. De jongens uit Sint-Job zien zo Beerschot verder uitlopen. Beerschot had geen moeite met hekkenslui­ter Wellington. Braxgata ging op eigen veld onderuit tegen Watducks.

Bij de vrouwen won Antwerp met 3-0 tegen Leuven. Regerend landskampi­oen Braxgata haalde het met 3-2 tegen Watducks, meteen een heel belangrijk­e zege voor de meisjes uit Boom. Dragons verloor op eigen veld met 1-3 tegen Herakles.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium