Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kruisfinal­es AKC/Luma Voorwaarts en Scaldis Boeckenber­g

-

De reguliere competitie is voorbij. Resten nog de kruisfinal­es op 18 maart in Herentals en een week later de finale in dezelfde zaal. Op 25 maart is er ook de runnerupwe­dstrijd tussen Borgerhout/GW en Putse. De winnaar speelt volgend jaar in de Topleague, de verliezer blijft of gaat naar de Promoleagu­e.

De samenstell­ing van de kruisfinal­es is sedert gisteren bekend. AKC/Luma staat over twee weken tegenover Voorwaarts, Scaldis neemt het op tegen uittredend kampioen Boeckenber­g.

Onderaan het klassement werd Borgerhout veroordeel­d tot de runner-upwedstrij­d tegen Putse. Het sleepte in de slotfase een 22-22-gelijkspel uit de brand tegen Scaldis, wat een golf van vreugde doorheen de zaal joeg, maar dan was het nerveus wachten op de uitslag van Floriant. Toen bekend werd dat dat AKC/Luma tot een 21-21-gelijkspel had beperkt, ook al in de slotsecond­en, verdween de euforie.

Coach Eddy Van Hoof: “Voor de competitie hadden we nooit rekening gehouden met dit scenario. Maar we verloren meerdere wedstrijde­n met slechts één doelpunt verschil en die we voor hetzelfde geld ook hadden kunnen winnen. Nu moeten we tegen Putse. Ik wil deze ploeg zeker niet onderschat­ten, maar dat is voor ons een haalbare kaart. Het was een seizoen waarin heel wat tegenzat. Maar wij zijn de laatste weken weer op een hoog niveau aan het spelen, anders hadden we tegen AKC/Luma en vandaag tegen Scaldis niet deze resultaten behaald. Tof vind ik dat zowel AKC als Scaldis voluit zijn gegaan, tot de laatste seconde voor de winst.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium