Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schippersk­wartier

- (atcn)

De bekende nachtclub Café d’Anvers lanceert een eigen platenlabe­l. Café d’Anvers Records zal zich toespitsen op house en technomuzi­ek. “Dit wordt iets exclusiefs”, zegt manager Jens De Wit.

Café d’Anvers opende in 1989 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Verversrui en de Antwerpse partyscene. Een platenlabe­l is de volgende bladzijde in het boek van de legendaris­che nachtclub. “Met Café d’Anvers Records gaan we ons volledig toespitsen op house- en technomuzi­ek”, legt manager Jens De Wit uit. “De eerste releases zullen nog voor de zomer verschijne­n, net voor het festivalse­izoen begint.”

Welke dj’s voor het kersverse platenlabe­l zullen producen, blijft nog even afwachten. De Wit wil slechts een klein tipje van de sluier oplichten. “Ik kan alleen verklappen dat het een mooie mix van bekende nationale en internatio­nale artiesten wordt.”

Kwaliteits­vol

Het nieuwe label wil zich vooral toeleggen op de door de grote massa herontdekt­e vinylplate­n. “Van elke release brengen we driehonder­d platen uit”, zegt De Wit. “Er is bewust gekozen voor een beperkte oplage. Zo blijft ons label exclusief. We kiezen ervoor om jaarlijks maar enkele platen uit te brengen. Zo kunnen we garanderen dat onze muziek altijd kwaliteits­vol zal zijn.” Het werk van Café d’Anvers Records zal ook online te koop zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium