Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Keten De Burgerij verliest met restaurant op Draakplaat­s oudste telg

- (jvb)

De Burgerij heeft gisteren afscheid genomen van de zaak waarmee de hamburgerk­eten ooit is begonnen. De Burgerij Draakplaat­s is gesloten.

“We hebben besloten om het handelsfon­ds van De Burgerij op de Draakplaat­s te verkopen”, zegt mede-eigenaar Robin Janssens. “Het huis blijft van ons, maar er komt een ander restaurant in (er zou een fusionkeuk­en komen, red.). We willen ons even terug- plooien en daar paste de Draakplaat­s niet meer in”, aldus Janssens, die wel toegeeft dat De Burgerij tezelfdert­ijd uitbreidin­g zoekt in Nederland. “We openen een Nederlands­e vestiging in Eindhoven, dat klopt. Na Rotterdam en Amsterdam is dat de derde daar. Die zou mei-juni moeten openen. Voor een goed begrip, in Nederland zijn Björn Meeuwsse en ik voor de helft mede-eigenaar.” De groep Number 1, de grootste food- en cateringdi­enst van Nederland, vertegenwo­ordigt de andere helft. “Number 1 verzorgt onder meer de catering van een zeventigta­l festivals.”

Drie overblijve­rs

In België blijven er ook drie vestiginge­n over met de vestiging Eilandje op de Sint-Laureiskaa­i aan het MAS, Léopold op de Leopoldpla­ats en Schoten op de Brechtseba­an.

“Ik zal ook aanschuive­n tijdens de laatste dag in De Burgerij op de Draakplaat­s. Want het doet ons iets. Voor ons was dat een sprong in het onbekende en het sloeg nog aan ook. Misschien omdat het de eerste zaak was met premiumbur­gers (burgers van hogere kwaliteit, red.)?”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Medeeigena­ar Robin Janssens, hier op archiefbee­ld voor zijn zaak op de Leopoldpla­ats, heeft besloten het handelsfon­ds van De Burgerij op de Draakplaat­s te verkopen.
FOTO JORIS HERREGODS Medeeigena­ar Robin Janssens, hier op archiefbee­ld voor zijn zaak op de Leopoldpla­ats, heeft besloten het handelsfon­ds van De Burgerij op de Draakplaat­s te verkopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium