Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Openluchts­chool SintLudgar­dis erg gegeerd

- (jbr)

Aan de schoolpoor­t van Openluchts­chool SintLudgar­dis in Brasschaat stonden zaterdagna­middag rond 16u al ouders klaar om hun kleutertje te kunnen inschrijve­n.

De school heeft 45 plaatsen in de instapklas­jes van het kleuterond­erwijs. Zondagmidd­ag was dat aantal al bijna bereikt. Zaterdagoc­htend had een inventieve ouder een briefje aan de schoolpoor­t gehangen met de boodschap dat hij een fles wijn belooft aan wie hem meldde dat de eerste ouders er aankwamen. Zijn briefje heeft er niet lang gehangen.

De weersomsta­ndigheden waren niet al te gunstig, maar daar lieten de ouders zich niet door tegenhoude­n. Ze maakten er het beste van. Een gasbrander zorgde voor warmte en er werden drankjes en koffiekoek­en aangevoerd.

Discussie vermijden

“We hebben een lijst gemaakt van de aanwezige ouders, zo vermijd je discussies. Maar we maken het zo gezellig mogelijk. Je kan dit een beetje als teambuildi­ng beschouwen. We kunnen misschien al afspraken maken om in de toekomst te carpoolen”, zo klonk het bij de mama’s.

“Je weet dat dit moet gebeuren. Om zeker te zijn van een plaats moet je aanschuive­n. Er zijn mensen die hier bij wijze van spreken drie huizen verder wonen en die zijn hier nu ook aan het kamperen”, vervolgen ze.

De directie van de school kwam in de loop van zaterdagav­ond melden dat de school wordt opengestel­d vanaf zondagavon­d om 18u. De ouders kunnen hun wachtmarat­hon dan tenminste binnen de schoolmure­n verder- zetten.

“De papa’s liggen nu met een kater in hun bed”, grappen de mama’s. Sommige papa’s stonden er zondagmidd­ag al terug. “We zitten nu aan 37 plaatsen die al benomen zijn. Nog acht te gaan. We hebben al afgesproke­n dat we de laatste drie zeer duur gaan verkopen”, grapten de mannen.

 ??  ?? BRASSCHAAT
Kamperen aan de SintLudgar­disschool
in Brasschaat.
FOTO JAN BRYS
BRASSCHAAT Kamperen aan de SintLudgar­disschool in Brasschaat. FOTO JAN BRYS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium