Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk worden we voor onze moeite beloond”

- (tevl)

Ook in wijkschool Ten Dorpe in Mortsel krijgen ouders de kans hun kinderen nu al in te schrijven voor volgend schooljaar. Om zeker te zijn van een plekje op de lijst, bezetten enkele ouders dit weekend het schoolterr­ein. “Het slechte weer deert ons niet”, zegt moeder Evi.

Sinds vrijdagavo­nd hebben enkele ouders zich voor en op het schoolterr­ein van wijkschool Ten Dorpe geposteerd. De kleine kleutersch­ool laat op dit moment slechts 25 nieuwe leerlingen toe, waarvan enkele plaatsen zijn voorbehoud­en voor broertjes en zusjes van de huidige schoolgang­ers. “Van die 25 plaatsen zijn er reeds vier ingenomen door de broers of zussen van de kindjes die hier nu al naar school gaan”, vertelt Evi, één van de moeders. “Wij hebben een lijst opgesteld van de kindjes van alle ouders die hier dit weekend staan, in de hoop dat ze in die volgorde toegelaten zullen worden.”

In totaal gaat het om een lijst van dertien kinderen. Het concept van de school slaat blijkbaar erg aan bij jonge ouders. “Ik vind het persoonlij­k erg belangrijk dat kinderen nog even kind mogen zijn, ook wanneer ze naar school gaan”, gaat Evi verder. “Deze school garandeert dat. Ook het feit dat de kinderen in kleinere klassen terechtkom­en, kan hen alleen maar ten goede komen.”

Het slechte weer lijkt de ouders niet te ontmoedige­n. Om warm te blijven, brandt er een vuurkorf en om de verveling te verdrijven, wordt er gekubbt.

Toch is er geen garantie dat de school rekening zal houden met de kampeerder­s. De officiële inschrijvi­ng gaat vanmiddag om 16u door. Ook andere ouders die niet voor de school gekampeerd hebben, zullen op het inschrijvi­ngsmoment aanwezig zijn.

“De directrice van de school was hier zaterdag even. Eigenlijk ziet zij het niet zo graag gebeuren. In principe mag de school ons ook niet voor trekken, maar we hopen wel dat we voor onze moeite beloond zullen worden”, besluit Evi.

 ??  ?? MORTSEL
Enkele papa’s verzamelen rond het vuur.
FOTO TESS VAN LINDEN
MORTSEL Enkele papa’s verzamelen rond het vuur. FOTO TESS VAN LINDEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium