Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opdracht: tweede plaats nog steviger uitbouwen

Port of Antwerp Giants op zoek naar vierde opeenvolge­nde overwinnin­g

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants gaat vanavond tegen Spirou Charleroi op zoek naar een vierde opeenvolge­nde zege. Als dat lukt, ligt de weg naar de tweede plaats na het einde van de reguliere fase helemaal open. “We moeten profiteren van de dip van Charleroi en deze ideale uitgangssi­tuatie verzilvere­n”, zegt Christophe Beghin.

Nog veertien wedstrijde­n staan er op het programma in de reguliere fase. Achter leider Oostende heeft Port of Antwerp Giants respectiev­elijk drie en vier wedstrijde­n meer gewonnen dan de concurrent­ie.

“Charleroi telt vier verlieswed­strijden meer dan de Giants”, rekent Beghin. “Bovendien wonnen we deze campagne de twee vorige duels tegen de Spirous. Vanavond kunnen we dus op twee vlakken een goede zaak doen. Mits winst vergroten we de kloof op Charleroi tot vijf gewonnen wedstrijde­n meer en staan we ook definitief positief ten opzichte van de Carolo’s.”

Beghin, drievoudig Speler van het Jaar en recordinte­rnational, was, net als coach Roel Moors, vele jaren bij Charleroi actief. De kapitein van de Giants kent het huis dus als geen ander.

“Charleroi combineert ervaren, sterke Belgen met goede buitenland­ers. Charleroi afschrijve­n mag je zeker niet. Op papier heeft het het potentieel dat kampioen Oostende het vuur aan de schenen kan leggen. Het kan dit seizoen nog ontploffen, daar ben ik zeker van”, waarschuwt de Brusselaar van Port of Antwerp Giants. “Hopelijk voor ons zit het vanavond nog altijd in zijn dip. Maar daar moeten we vooral niet op rekenen. Uitgaan van eigen kracht is de boodschap. Port of Antwerp Giants zat de voorbije seizoenen op dit moment nooit in een zo ideale situatie als nu om tweede te eindigen na de reguliere fase. Pak je die tweede plaats, dan ben je zeker van Europees basketbal en beschik je vooral over het belangrijk­e thuisvoord­eel in de kwarten halve finales van de play-offs.”

Coach Roel Moors beschikt vanavond, op Yoeri en Yannick Schoepen na, over een fitte selectie.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Christophe Beghin zweeft naar de ring. “Antwerp Giants zat de voorbije seizoenen nooit in een zo ideale situatie als nu om tweede te eindigen na de reguliere fase.
FOTO TOM GOYVAERTS Christophe Beghin zweeft naar de ring. “Antwerp Giants zat de voorbije seizoenen nooit in een zo ideale situatie als nu om tweede te eindigen na de reguliere fase.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium