Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Promotie is nodig om te blijven groeien”

Ternessevo­orzitter Walter Van Der Plaetsen kijkt uit naar tit el

- STIJN DRUANT

Ondanks de nederlaag van vorig weekend tegen Herentals heeft leider Ternesse nog altijd uitzicht op de langverwac­hte promotie. Een terugkeer naar de nationale reeksen zou ook voor het bestuur van de Wommelgemn­aren een mooi geschenk betekenen voor de vele jaren hard werk.

Ook voor voorzitter Walter Van Der Plaetsen zou de promotie een mooie beloning zijn. De nederlaag tegen Herentals was dan ook een tik en die blijkt een kleine week later toch nog niet helemaal verteerd. “"We hadden de kansen tegen Herentals, maar hebben ze laten liggen”, zegt de Ternessevo­orzitter. “Ach ja, nog vier keer winnen en we zijn er. We hebben nog altijd alles in eigen handen. Precies daarom dat ik nog geen stress heb. Op zich zou de promotie ook voldoende zijn, al zou ik toch liever de eindronde vermijden, dat blijft een loterij. Ook extrasport­ief zou een promotie een grote boost voor de club betekenen, zeker qua sponsoring en qua eters bij thuiswedst­rijden. Tja, als het op het veld goed draait, volgt de rest vanzelf, dat is zo.”

Zwarte Leeuw als voorbeeld

De vraag is alleen: is Ternesse bij een eventuele titel wel klaar om volgend seizoen sportief te kunnen meestrijde­n in derde amateurkla­sse? “We zijn al volop bezig met het versterken van de groep naar komend seizoen toe. We willen niet promoveren om dan weer te degraderen. Nee, ergens rustig meedraaien en de jeugd stilaan laten doorstrome­n, want verjongen zal een must zijn. Kijk naar een ploeg als Zwarte Leeuw, die werkt ook zo: jongeren, enkele spelers van een jaar of 28, en dan gerichte echte ervaring. Dat principe wil ook Ternesse gaan hanteren. Maar laat ons eerst maar zien dat we promoveren. We zijn er nog niet. Dit weekend begint het al met de verplaatsi­ng naar Zwijndrech­t. Die moet je zeker niet onderschat­ten. Waarom verloren we in Rapid Leest? Of in Antonia? Leg dat maar eens uit, hé. Je moet niemand onderschat­ten. Kijk maar naar eerste klasse, dat is nog het mooiste bewijs, ook daar zie je de meest straffe resultaten.”

Toch gelooft Van der Plaetsen in zijn ploeg. “We hebben alles in huis om te promoveren, dat wel. Mooi voetbal, ervaring, de juiste mentalitei­t en de goede coach. De mensen mogen zeggen wat ze willen over Paul (Degenaers, red.), hij kent het klappen van de zweep. Het beste bewijs: iedereen traint graag onder hem.”

 ?? FOTO RR ?? Ternessevo­orzitter Walter Van Der Plaetsen.
FOTO RR Ternessevo­orzitter Walter Van Der Plaetsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium