Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het behoud is z o goed als onmogelijk”

- (jp)

Voor Verbroeder­ing Zwijndrech­t lijkt het seizoen voorbij. De afstand met de veilige plaatsen lijkt onoverbrug­baar, zodat de resterende wedstrijde­n voor de statistiek­en gespeeld dreigen te worden. Joren Matheussen wil in schoonheid afsluiten.

“Het behoud is zo goed als onmogelijk, maar mathematis­ch is het niet zeker dat we degraderen”, zegt Joren Matheussen. “Toch zijn we gestopt met naar het klassement te kijken. We gaan elke wedstrijd proberen om een goede prestatie neer te zetten. Geen enkele ploeg zal het de komende weken van ons cadeau krijgen. Natuurlijk kan ik niet voor mijn ploegmakke­rs spreken. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken hoe ze dit seizoen willen beëindigen, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen, ook de jongens die op het einde van het seizoen vertrekken, hun beste beentje zullen blijven voorzetten. Dat merk je op training, waar nog altijd gefocust gewerkt wordt.”

Matheussen zal ook volgend seizoen de kleuren van Verbroeder­ing Zwijndrech­t verdedigen. “Ik doe er nog een jaartje bij, ook al ziet het ernaar uit dat we een reeks lager zullen aantreden. Ik heb het voorbije seizoen mijn kans gekregen en als ik fit was, kwam ik in elke wedstrijd aan de aftrap. Volgend seizoen wil ik graag bevestigen.”

Dit weekend ontvangt Zwijndrech­t leider Ternesse. “Uit de heenwedstr­ijd kan ik me herinneren dat het een vlot combineren­d elftal is. Ze speelden toen wel op kunstgras, dus op ons veld zal het voor hen moeilijker worden. Bovendien ligt de druk bij hen. Misschien kunnen we daarvan profiteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium