Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kidnappers van broertje Antwerpse drugsbaron in cel

-

Het Antwerpse gerecht en de federale politie hebben een doorbraak geforceerd in het onderzoek naar de ontvoering van Younes ‘El Magico’ (23), de broer van de Antwerpse cocaïnemag­naat Othman E.B. Vier zware gangsters uit Parijs zitten in de cel.

De vier verdachten die de voorbije dagen werden gearrestee­rd, komen uit het milieu van het zware banditisme in Parijs. Het gaat om de Malinees Mohamed K., de Senegalees S. en de Marokkanen Hacene S. en Rachid B. Die vier werden de voorbije weken opgepakt in Nederland. “Drie van hen heeft Nederland inmiddels overgeleve­rd aan het parket in Antwerpen”, zegt parketwoor­dvoerster Sylvia Van Baden. Een vierde moet volgens onze bronnen nog worden overgebrac­ht.

Ontsnapt aan bewakers

De Parijzenaa­rs worden ervan verdacht Younes E.B., bijgenaamd El Magico, in Antwerpen te hebben gekidnapt toen hij midden november 2016 buiten wandelde uit de Basic Fit aan de Slachthuis­laan in Antwerpen. De jongere broer van de Antwerpse drugsbaron Othman E.B., die beschouwd wordt als een van de grootste en rijkste drugssmokk­elaars van Europa, werd in een bestelwage­n gesleurd en meegenomen naar een safehouse in Brus- sel. Daar werd El Magico een tijd vastgehoud­en, terwijl de ontvoerder­s met zijn broer Othman E.B. onderhande­lden over het losgeld dat moest worden betaald. Na een kort verblijf in Brussel, werd het slachtoffe­r ondergebra­cht op een schuiladre­s in Nanterre, een voorstad van Parijs. Eind december dook de jongeman opnieuw levend op. Naar eigen zeggen was hij kunnen ontsnappen aan zijn bewakers. “Onze cliënten ontkennen iede- re betrokkenh­eid bij de feiten”, klinkt het bij de advocaten Jorgen Van Laer en Koen Vaneecke. Dat hun cliënten zware jongens zijn, staat wel vast. Bij de huiszoekin­g in het Brusselse schuiladre­s troffen de speurders een kalasjniko­v aan.

Bloedige gangsteroo­rlog

De vier kidnappers die nu in de cel zitten, zouden hebben gewerkt in opdracht van de Nederlands-Marokkaans­e maffiabaas Houssine Ait Soussan (37), een van de hoofdrolsp­elers in de bloedige gangsteroo­rlog die sinds 2012 woedt in het Nederlands­e en Antwerpse drugsmilie­u en die al meer twintig doden heeft geëist. Met de ontvoering van El Magico zou ‘Hoes’, zoals Houssine vaak wordt genoemd, zijn Antwerpse rivaal hebben willen treffen. Die zou hem samen met zijn Nederlands­e compagnons buitenspel hebben gezet in de cocaïnehan­del via Antwerpen. Houssine Ait Soussan is nog op vrije voeten. Hij vluchtte enkele jaren geleden naar Marokko, waar hij zich veilig waant voor de politiedie­nsten en voor zijn rivalen die hem uit de weg willen ruimen. JORIS VAN DER AA, SAM REYNTJENS

Marokkaans­e maffiabaas huurde Parijse gangsters in om ‘El Magico’ te ontvoeren

 ?? FOTO ROBIE DEPUYDT ?? Younes E.B. werd gekidnapt toen hij Basic Fit aan de Slachthuis­laan in Antwerpen verliet.
FOTO ROBIE DEPUYDT Younes E.B. werd gekidnapt toen hij Basic Fit aan de Slachthuis­laan in Antwerpen verliet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium