Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tiener pocht online over moorden

19-jarige steekt buurjongen en vriend dood uit frustratie omdat hij niet naar leger mag

-

IJskoud en tot in het kleinste detail heeft Marcel Hesse (19) zijn ondervrage­rs vrijdag verteld over zijn moordparti­jen. Hoe hij zijn buurjongen Jaden met 58 en zijn gamingvrie­nd Christophe­r met 68 messteken doodde. Omdat hij, een legerfreak, was afgekeurd door het leger. En ook gewoon uit lust voor bloed.

Marcel Hesse was geobsedeer­d door twee dingen: computersp­ellen en het leger. Gamen kon hij doen zoveel hij wilde, bij het leger gaan was een brandende ambitie. Afgelopen herfst gaf hij zich op bij het Duitse leger. Een paar weken geleden kreeg hij bericht: afgekeurd. Het maakte hem compleet wanhopig. De nerveuze tiener had geen flauw idee wat hij dan met zijn leven aanmoest. Hij zag maar één uitweg, hij zou zichzelf van kant maken, zo zei Hesse vrijdag tegen zijn ondervrage­rs. Hij probeerde het, maar kreeg het niet klaar. Waarop hij een nieuw plan bedacht. Hij zou zich bedrinken, iemand vermoorden, en zich de gevangenis in laten draaien. Het was daarom dat hij maandagavo­nd zijn buurjongen Jaden (9) meelokte naar zijn kelder met de smoes dat hij hulp nodig had bij het opzetten van een ladder. Hij stak de jongen 58 keer met zijn mes.

Bloederige selfie

Nog geen halfuur later was hij aan het stoefen tegen zijn onlinevrie­nden. “Ik heb net de buurjongen vermoord, voel me niet eens slecht. Mijn hand bloedt een beetje.” Hij stuurde foto’s mee. Op een selfie grijnsde hij bebloed in de camera. Het was een van de ontvangers die de politie belde. Maar Hesse had zich intussen verschanst. Eerst in een bos, dan even verderop in Herne bij Christophe­r W. (22), die kende hij van school en van het gamen. Ze aten samen en speelden tot 2u ’s nachts een computersp­el. Toen Christophe­r de volgende ochtend via de media vernam dat zijn vriend gezocht werd voor de moord op een 9-jarige jongen, stak Hesse hem dood. In de dagen die volgden, stuurde hij meer berichten de wereld in. Hij dreigde met nog een bloedbad, sprak op het darknet – de illegale krochten van het internet – over de moord op Jaden en had het over de moord op nog een vrouw. “Ik heb in mijn hand gesneden terwijl ik vocht met haar, een beest van 120 kilo. Ze verzette zich heftiger dan het kind.”

In zijn laatste bericht, donderdaga­vond, schreef hij: “Ik weet dat mensen traag sterven als je ze slacht.” Vlak nadat hij dit had geschreven, om 21.07u, stapte hij het Griekse meeneemres­taurant Thessaloni­ki Grill binnen. Kalm. Hij sprak beslist de uitbater aan. “Bel de politie alstublief­t. Ze zoeken mij.” 150 meter verderop steeg rook op van de eerste verdieping van een gebouw. Hesse wees de agenten die hem arresteerd­en erop. In het brandende appartemen­t vonden ze het lichaam van de huurder. Gedood met 68 steekwonde­n. JESSE VAN REGENMORTE­L

 ?? FOTO RR ?? Dader Marcel Hesse pronkt op het internet met een foto van een bebloed mes.
FOTO RR Dader Marcel Hesse pronkt op het internet met een foto van een bebloed mes.
 ?? FOTO RR ?? Christophe­r W. (22) overleed met 68 steekwonde­n.
FOTO RR Christophe­r W. (22) overleed met 68 steekwonde­n.
 ?? FOTO RR ?? Buurjongen Jaden (9), vermoord met 58 messteken.
FOTO RR Buurjongen Jaden (9), vermoord met 58 messteken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium