Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen opnieuw decor voor wilde schietpart­ij

- (vdaa/sare)

Er komt geen einde aan de reeks wilde schietpart­ijen in het Antwerpse drugsmilie­u. Nu hebben onbekenden een geparkeerd­e auto onder vuur genomen op Linkeroeve­r.

De schietpart­ij op Linkeroeve­r, waarbij meerdere schoten werden afgevuurd op de wagen van ex-dokwerker en pokerspele­r Jorn R., is de zevende in enkele weken. Bij het schietinci­dent, dat dateert van dinsdag maar nu pas bekend raakte, werden de ruiten van de wagen verbrijzel­d. Het nieuwe incident is duidelijk gelinkt aan de schietpart­ij in Sintin-’t-Goor op 26 februari. Toen werd het voormalige appartemen­t van Frank ‘De Tank’ V. onder vuur genomen. Frank V. wordt beschouwd als een sleutelfig­uur in het drugsmilie­u. Vorig jaar zat hij nog enkele weken in de cel als verdachte in een witwasonde­rzoek. Gewezen dokwerker Jorn R. wordt omschreven als een van de handlanger­s van De Tank. Politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns bevestigt dat er dinsdag op Linkeroeve­r een beschietin­g heeft plaatsgevo­nden. “De auto werd getakeld om de sporen te vrijwaren. Het onderzoek loopt nog.”

Open oorlog

Over de achtergron­den van de schietpart­ij bestaat nog onduidelij­kheid, maar het staat vast dat er een verband is met de spanningen binnen het Antwerpse en Nederlands­e drugsmilie­u. Volgens sommige bronnen zit de Amsterdams­e Marokkaan Houssine Ait Soussan (37) achter een aantal schietinci­denten. Ait Sous- san, die ook genoemd wordt als vermeende opdrachtge­ver van de ontvoering van Younes E.B., zou een open oorlog zijn begonnen tegen iedereen die zich in Antwerpen inlaat met cocaïnesmo­kkel, zonder hem daarbij te betrekken. Ait Soussan stond jarenlang bekend als een van de grotere drugshande­laren, maar als gevolg van de aanslepend­e gangsteroo­rlog zou hij door andere spelers buitenspel zijn gezet.

Cocaïnesmo­kkelaar spoorloos

Het Antwerpse gerecht houdt er ook rekening mee dat Houssine Ait Soussan ook betrokken is bij de verdwijnin­g van Abdelkader Bouker, een Antwerpse cocaïnesmo­kkelaar die De Jood wordt genoemd. Bouker verdween in het begin van de zomer van 2016 plots van de aardbol. Zijn rechterhan­d Mohamed E.H. kreeg het dwingende verzoek om drie miljoen euro losgeld op te hoesten, om het leven van Bouker te redden. Mohamed E.H. is een van de Antwerpse criminelen die de voorbije weken werd geviseerd. De woning van zijn familie in de Guldenspor­enstraat werd al twee keer onder vuur genomen.

 ?? FOTO RR ?? Gewezen dokwerker Jorn R.
FOTO RR Gewezen dokwerker Jorn R.
 ?? FOTO RR ?? Frank “De Tank” V.
FOTO RR Frank “De Tank” V.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium