Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn registrati­e is niet doorgekome­n”

-

Al in januari registreer­de Boaz Timmermans zich als een ‘in het buitenland wonende Nederlande­r’. Maar blijkbaar ging er iets fout en nu kan hij niet gaan stemmen.

Jammer, dat wel, maar Boaz Timmermans (25) lijkt er ook weer niet wakker van te liggen dat hij nu niet kan gaan stemmen. “Ik heb van thuis uit wel meegekrege­n dat het belangrijk is om te stemmen. Wij hebben het geluk dat we in een democratie leven, dan moeten we er gebruik van maken. Maar deze keer moet ik dus even overslaan.”

Boaz bleef na zijn studie fotografie aan de Karel de Grote Hogeschool hangen in Antwerpen en werkt nu als freelancef­otograaf, -cameraman en -kleurcorre­ctor. “Ik kom uit Middelburg, dan is Antwerpen een heel logische keuze. Ik kom nog wel in Nederland om familie en vrienden op te zoeken en voor mijn werk. Voor het programma Zeeland kiest heb ik ook de lijsttrekk­ers van verschille­nde partijen voor de camera gehad, het waren er acht in totaal. Sommige lijsttrekk­ers reizen bewust heel het land door, anderen blijven vooral campagne voeren in de streek waar ze er al goed voorstaan.” Boaz zal woensdag het nieuws wel proberen te volgen. “Als ik niet moet werken tenminste, maar dan hoor ik het wel als ik thuis ben.” Zelf twijfelde Boaz tussen GroenLinks en SP. “Ik hoop op een linkse coalitie. De VVD van Mark Rutte is al lang aan de macht.”

 ?? FOTO KIONI PAPADODPOU­LOS ?? Boaz Timmermans.
FOTO KIONI PAPADODPOU­LOS Boaz Timmermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium