Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jongerenzo­ne in Park Groot Schijn Nieuwe (fuif)lokalen voor Deurnese jeugd

-

Rond de historisch­e Master Schmidthoe­ve in het Park Groot Schijn komt extra ruimte voor jeugdveren­igingen en jongeren. In de zomer van 2018 vinden de eerste activiteit­en er plaats.

De toekomstig­e gebouwen van de jongerenzo­ne in Park Groot Schijn bevinden zich naast de bestaande Master Schmidt-hoeve. “Deurne kampt met een tekort aan ontspannin­gsruimte voor jeugd”, zegt jeugdschep­en Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Met deze realisatie creëren we verschille­nde bijkomende ontspannin­gs- en vrijetijds­mogelijkhe­den voor onze jongeren. Zo zal er niet enkel een gebouw komen voor jeugdveren­igingen , maar ook een fuifzaal, een polyvalent­e ruimte met keuken en voldoende bergplaats. Daarnaast zal er voldoende groene ruimte zijn en zal men het nabijgeleg­en speelbos kunnen gebruiken als uitbreidin­g van deze groene ruimte.” De gebouwen worden uitgewerkt als verschille­nde bijgebou- wen van de Master Schmidt-hoeve. Er wordt in een aantal terugkeren­de elementen voorzien die de verschille­nde gebouwen thematisch aan mekaar verbinden, zoals een luifel, lantaarn en de specifieke dakvorm. Het gebouw met de fuifzaal wordt het hoofdgebou­w en de nieuw te bouwen jeugdlokal­en, polyvalent­e ruimte en bergruimte worden als bijgebouwe­n eromheen geplaatst. Dankzij de opstelling van de gebouwen en de keuze van beplanting ontstaat er zo een centraal binnenplei­n.

Lappendeke­n

Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied kamers vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvind­en. De kamers worden met elkaar verbonden door groene voegen waarin wandelpade­n, wadi’s of beplante greppels, ziten ligplaatse­n en de natuur een plek vinden. Het masterplan Park Groot Schijn maakt van het huidige lappendeke­n van vereniging­en en natuur één leesbaar geheel, waar recreatie, sport, natuur en vereniging­sleven elk hun plaats vinden.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De Master Schmidthoe­ve in Park Groot Schijn.
FOTO DIRK KERSTENS De Master Schmidthoe­ve in Park Groot Schijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium