Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Playoff 2 is een k erker”

- MICHAËL VAN DAMME

Er heeft veel gemogen in Gent – de titel, overwinter­en in de Champions League, stunten tegen Tottenham – maar nu is het van moeten. Want AA Gent in Playoff 2, dat is als koning Filip in een driekwarts­broek op het nationaal defilé. “Voor één keer maakt het niet uit of ons voetbal goed of lelijk is”, aldus Vanhaezebr­ouck.

Op het oefencompl­ex van AA Gent hebben ze zes tafels tegen elkaar geschoven voor de persbabbel­s van Hein Vanhaezebr­ouck en die zaten gisteren vol. Het zicht werd belemmerd door een muur van camera’s. AA Gent was donderdag samen met Genk het brandpunt van de aandacht, na de 2-5-pandoering gisteren opnieuw en zondag zal het niet anders zijn. Wat wordt het wennen mocht La Gantoise in Play-off 2 belanden. “Ik ga niet zeggen dat Play-off 2 de hel is, maar ’t is een dungeon, een kerker”, aldus Vanhaezebr­ouck. “Je zit beneden in een donker gat waar niemand je ziet. Deze club is geëvolueer­d en het past niet meer. Maar het past ook niet bij Standard.” KV Mechelen heeft ook zonder Playoff 1 een goed seizoen gespeeld, bij AA Gent wordt het dan een ingezakte soufflé. “Natuurlijk is er een verschil tussen onze situatie en die van KV Mechelen. Ik moet hier niet zitten zeggen dat het voor ons mag, dat het niet van moeten is. Dat is dikke zever. We zijn een ploeg die er áltijd bij zou moeten zijn in Play-off 1. We hebben onderweg veel laten liggen, waardoor we nu met de rug tegen de muur staan. Maar mochten we er niet in geloven, dan kan ik beter een telefoontj­e doen met Johan Timmermans ( voorzitter van KV Mechelen, red.) en hem zeggen dat ze thuis mogen blijven. Als ik alles hoor en lees, dan zijn er velen die duimen dat KV Mechelen Play-off 1 haalt. Ik heb ook sympathie voor Mechelen en vind dat ze het verdienen om eens in Play-off 1 te staan, maar niet nu, ten koste van ons.”

Winnen

Mechelen dreef na de stunt tegen Anderlecht op een roze wolk naar de clash, Gent kroop door een Limburgse stofwolk. “Voor één keer maakt het niet uit of ons voetbal goed is of lelijk. Het mag van mij 5-4 worden, maar evengoed 1-0. We staan met een duidelijke bedoeling aan de aftrap: winnen. Ik ga mijn selectie ook zo maken. Ik ga de komende dagen goed observeren wie er klaar voor is en wie na donderdag een helder hoofd heeft om die match aan te vatten. Als er bij bepaalde jongens vraagteken­s zijn, dan is het misschien beter om hen niet te laten starten. We hopen een aantal spelers te recuperere­n, zij die niet speelgerec­htigd waren, recuperere­n we sowieso. Ik heb me nooit weggestoke­n achter het aantal matchen dat we moeten verteren, al speelt het een rol als je donderdag om 23.00u nog bezig bent en zondagmidd­ag opnieuw moet spelen. Maar dat voordeel hebben alle ploegen die niet Europees actief zijn tegen ons gehad: Oostende, Zulte Waregem,... ( fijntjes) Daarom zou het goed zijn als ze eens ervaren wat het is om Europees te spelen in de groepsfase van de Europa League. Dan gaat Marc Coucke misschien andere onzin bazelen ( de KVOvoorzit­ter tweette tijdens Gent - Genk: ‘ Vermoedeli­jk zullen ze nu niet alleen maandagvoe­tbal willen invoeren maar ook donderdagv­oetbal willen afschaffen’, red.)” De tweets van Marc Coucke, zelfs die zouden de Buffalo’s missen in Play-off 2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium