Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan niet op citytrip naar Brus sel”

WaaslandBe­verencoach Janevski wil in laatste match van reguliere competitie alles uit de kast halen

- WIM HOUTTEQUIE­T

WaaslandBe­veren is al twee weken zeker van het behoud en heeft zondag niks meer te winnen of te verliezen. Maar een zondagmidd­agwandelin­g in het Astridpark wordt het volgens Cedomir Janevski heus niet.

Cedomir Janevski is een tevreden man. De Macedonisc­he oefenmeest­er beschaamde het vertrouwen niet en verzekerde WaaslandBe­veren van het behoud in eerste klasse. Zondag tegen Anderlecht wacht de kers op de taart. Mits winst zit een tiende plaats in de het eindklasse­ment er nog in voor de Waaslander­s. “Natuurlijk kijkt iedere speler uit naar deze wedstrijd”, stelt Janevski. “Anderlecht is een van de topploegen van België en heeft de voorbije maanden veel progressie gemaakt. Daar moeten we respect voor hebben. Maar natuurlijk niet te veel.” Een wandeling in het Astridpark zit er dus niet in voor de manschappe­n van Janevski. “We gaan niet op citytrip naar Brussel”, klinkt het strijdvaar­dig. “Zondag is het ideale moment om nog eens alles uit de kast te halen. We kunnen nog altijd een aantal plaatsen stijgen in het klassement. We spelen dus om te winnen.” Makkelijk wordt dat niet. Waasland-Beveren won in zijn korte bestaansge­schiedenis nog nooit op het veld van Anderlecht, zelfs een gelijkspel was de Waaslander­s nog niet gegund. “Records zijn er om te breken”, maakt Janevksi zich sterk.

Drie uitzeges op rij

Waasland-Beveren kan dit seizoen trouwens de enige ploeg worden die twee keer van Anderlecht weet te winnen. Aan motivatie dus geen gebrek. Toch toonde de Macedonisc­he oefenmeest­er de voorbije week nog eens de beelden van de gewonnen thuiswedst­rijd tegen Anderlecht (Waasland-Beveren won toen met 2-1 nadat het nagenoeg 90 minuten met een mannetje minder op het plein stond na rood voor Seck). “In die wedstrijd hebben de spelers werklust en mentalitei­t getoond”, vertelt Janevski die in afwachting van zijn contract vanuit de tribune toekeek. “Maar let op, die wedstrijd behoort tot het verleden. Zondag wordt het een totaal andere match, wees daar maar zeker van.” Waasland-Beveren speelt alvast bevrijd en met het nodige vertrouwen. De Waaslander­s wonnen hun laatste drie uitwedstri­jden op rij, terwijl ze eerst dik elf maanden moesten wachten op de eerste uitoverwin­ning. “Er is opnieuw veel vertrouwen in de kleedkamer”, verduideli­jkt Janevski. “De wedstrijd tegen Eupen was de match van de ommekeer. Daar hebben we onze kansen wél afgewerkt. En dat heeft voor een boost van vertrouwen gezorgd. Weet je, vertrouwen koop je niet zomaar in de supermarkt. Dat moet stelselmat­ig groeien. Voordien speelden we buitenhuis ook goede wedstrijde­n, maar kregen we niet altijd loon naar werken. Vorig weekend verloren we misschien wel van Gent, maar we kregen toch mooi drie à vier grote kansen.”

Twijfelach­tig trio

Janevski kan zondag op Anderlecht mogelijk geen beroep doen op drie sterkhoude­rs om een vierde uitoverwin­ning op rij in de wacht te proberen slepen. Francois Marquet (rug), Rudy Camacho (hoofd) en Ibrahima Conté (lies) trainden gisteren op halve kracht en zijn twijfelach­tig. Vandaag staat de laatste training op het programma en moet duidelijk worden of de drie spelers wedstrijdf­it zijn. Centrumspi­ts Zinho Gano is intussen verlost van zijn blessure en is opnieuw fit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium