Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerst winnen van Deinze, dan genieten van Old Firm”

-

Raar maar waar, maar met Deinze krijgt Beerschot Wilrijk dit weekend de hekkenslui­ter op bezoek. De OostVlamin­gen waren lange tijd nochtans de grootste belager van de Kielenaars, maar speelden onlangs bijna al hun punten kwijt door het opstellen van een nietspeelg­erechtigde speler. Toch maar oppassen geblazen dus. Dat beseft ook Tom Pietermaat.

“Deinze is ook in beroep gegaan tegen dat vonnis”, zegt Pietermaat. “Ik ben ervan overtuigd dat ze die punten nog zullen terugkrijg­en, waardoor ze opnieuw naar een plaats in de top vier zullen klimmen. Daar horen ze als ploeg trouwens ook thuis. Na een moeilijke wedstrijd wonnen we ginder uiteindeli­jk slechts met 0-1. Ondertusse­n zijn ze nog versterkt. We zullen dus uit onze pijp moeten komen, als we de drie punten op het Kiel willen houden.” Toch gelooft Pietermaat in een nieuwe thuiszege. Het zou de achtste op rij betekenen voor Beerschot Wilrijk.

“Uitbollen zullen we nooit doen. Wat er dit seizoen ook gebeurt: we zullen altijd voluit gaan voor de drie punten, zowel in de reguliere competitie als in de play-offs. Dat zit gewoon in de mentalitei­t van onze kern. Of er nu tegen Dessel, Deinze of Sprimont wordt gespeeld, wij willen altijd winnen. Op Geel, na een wedstrijd in de sneeuw op een niet te bespelen grasmat, pakten we één punt, waarmee we gezien de omstandigh­eden tevreden moesten zijn. Iedereen zat na afloop diep teleurgest­eld in de kleedkamer. Dat is tekenend voor de huidige kern. Wij willen voor de vierde maal op rij kampioen worden en willen die promotie naar eerste klasse B.” Maar is dat volgend seizoen dan ook nog met Tom Pietermaat? De middenveld­er is straks einde contract op het Kiel. “Er zijn gesprekken aan de gang. Ik hoop dat we er eerstdaags uitgeraken, ik ben gelukkig op het Kiel. Toch wil ik me daar nu niet te veel mee bezighoude­n. Mijn focus ligt op Deinze. We willen die mooie reeks verderzett­en met winst tegen Deinze. Als hevig supporter van Celtic ga ik zondag in Schotland naar de Old Firm kijken tegen Glasgow Rangers. Toevallig speelt ook Celtic een geweldig seizoen. Ze speelden slechts eenmaal gelijk in 27 wed- strijden. Het zou een heel mooi weekend kunnen worden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tom Pietermaat enkele weken geleden in actie tegen Oosterzone­n. Vanavond ontvangt hij met Beerschot Wilrijk hekkenslui­ter Deinze.
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Pietermaat enkele weken geleden in actie tegen Oosterzone­n. Vanavond ontvangt hij met Beerschot Wilrijk hekkenslui­ter Deinze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium