Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij het huidige Antwerp had ik graag mijn kans gekregen”

- (pni)

Na de vlotte thuiszege tegen Tienen doet Rupel Boom nog altijd mee voor de eindronde. Dit weekend wacht een bezoek aan Grimbergen. De Steenbakke­rs hopen dat Jason Adesanya er opnieuw toeslaat. De exaanvalle­r van Antwerp groeide in Boom op korte tijd uit tot een onmisbare schakel.

“Ik voetbal weer met plezier”, zegt Adesanya. “Dat was ook de hoofdreden waarom ik voor deze club heb gekozen. Bij Antwerp en Lommel zat ik te vaak op de bank. Dat was ik echt beu. Hier ben ik in een ploeg terechtgek­omen die elke week zeer aanvallend voetbal op de mat legt. Ik kom hier volledig tot mijn recht.”

Antwerp speelt onder Wim De Decker ook met twee spitsen. Steekt dat? “Het geeft toch aan dat je soms geluk moet hebben in je carrière. Ik had de pech dat ik bij Antwerp met Gevaert een zeer voorzichti­ge trainer had. Het was Owusu, Binst of ik, nooit begonnen we met twee aanvallers aan de match. Terwijl je dat als Antwerp toch moet durven. Kijk maar waar het hen nu heeft gebracht. Ze hadden weliswaar een klein mirakel nodig tegen Lommel, maar staan nu wel op een zucht van eerste klasse. In deze ploeg had ik er graag mijn kans gekregen.”

Hoe hoog mag Rupel Boom dit seizoen mikken?

“Dat is moeilijk te zeggen. Toen ik hier aankwam, was het de bedoeling om rustig te bouwen aan een ploeg die volgend seizoen voor de titel kan spelen. Maar met nog zeven matchen te gaan, zijn we nog steeds in de running voor de eindronde. Met Grimbergen en later nog Thes, Berchem en Bocholt oogt de kalender zwaar, maar we vrezen niemand.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium