Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al 13 spelers verlengden hun contract

- (skm)

In de catacomben van het Ludo Coeckstadi­on werden de voorbije weken maar liefst dertien nieuwe contracten getekend. Daarmee heeft sportief manager Marc De Mulder zijn huiswerk voor volgend seizoen nu al grotendeel­s rond, in welke reeks Berchem dan ook mag terechtkom­en.

“95 procent van de basisploeg blijft, ik kan niet anders dan tevreden zijn”, opent De Mulder. “Soms kan je niet anders dan een grote kuis te houden onder de spelers. Met deze groep, een ideale mix tussen jonge gasten en ervaring, is er echter nog veel progressie mogelijk.”

En dan moet je, zeker als titelkandi­daat, snel handelen. “Door de goede prestaties liepen sommige spelers serieus in the picture. Hoe langer je wacht, hoe meer druk je bij die onderhande­lingen legt. Veel ploegen vissen in dezelfde vijver. Op den duur wordt dat een opbod. En daar willen we niet in meegaan.” Twijfels bij Vande Velde Zoals bij Thomas Vande Velde, de enige vaste basisspele­r die nog niet bijtekende. “Mijn deur staat voor hem open. Voor dat type speler hebben we ons uiterste bod gedaan. Het is jammer dat we niet iedereen kunnen bijhouden, maar we gaan financieel niet verder springen dan onze mogelijkhe­den reiken.” Met al die contractve­rlengingen kan Berchem in alle rust concentrer­en op de titelstrij­d, waarin het de voorbije weken een ferme tik kreeg. “Thes legt momenteel een foutloos parcours af, maar heeft net als ons nog een verraderli­jk programma, zij kunnen dus ook nog punten verliezen. De kloof mag in elk geval niet groter worden. Wij geven de titel zeker nog niet op.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium