Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Turnhout weer zenuwachti­g maken”

-

Is het dan toch nog mogelijk voor City Pirates? Bij winst zaterdagav­ond tegen KFC Turnhout naderen de Merksemnar­en tot op vier punten van de leider en wordt het toch weer spannend. Ook Stefan Delalieux, die zijn contract in het Jef Mermanssta­dion verlengde, hoopt de titelstrij­d weer nieuw leven in te blazen.

“Het is leuk dat we nog steeds meestrijde­n op twee fronten, maar ons eerste doel blijft de top vijf”, zegt Delalieux. “Als we thuis alles blijven winnen, moet dat in orde komen. Al moeten we ook durven toegeven dat als we winnen tegen Turnhout, we de Kempenaars nog zenuwachti­g kunnen maken en hen het vuur aan de schenen kunnen leggen. Het enige verschil tussen City Pirates en Turnhout is dat die ploeg al veel langer constant is. Wij hebben het in het begin wat laten afweten. Door onze remonte doen we nog mee in het verhaal, bij Turnhout was de trein veel sneller vertrokken. Het wordt lastig, de cijfers van Turnhout zeggen genoeg. Ze zijn in vorm, maar ook wij zijn toch al twaalf wedstrijde­n ongeslagen. Oké, we zullen het zonder enkele sterkhoude­rs moeten doen, maar onze kern is groot genoeg en heeft voldoende kwaliteit in huis om dat op te vangen. We gaan vol voor de zege. We spelen thuis en hebben ook geen ploeg om te speculeren op een punt.”

Opnieuw papa

Begin dit seizoen had Delalieux het knap lastig om zich in te ploeg te spelen, maar de voorbije maanden heeft de middenveld­er zijn plaats weer heroverd. Het gaat zelfs zo goed dat de 32-jarige Delalieux besloot om zijn contract in Merksem te verlengen. “Ik zorg voor ervaring, mentalitei­t en evenwicht in de ploeg. Ik ben iemand die zichzelf wegcijfert om anderen beter te maken. Daar liggen mijn kwaliteite­n. In het begin gingen we louter voor de aanvallend­e oplossing en stond ik er niet altijd in, maar uiteindeli­jk heb ik mijn plaats toch weten te heroveren. Vandaar ook die contractve­rlenging. Zoals al heel mijn carrière ben ik op mijn gevoel afgegaan. In Merksem voel ik veel appreciati­e. Op mijn leeftijd krijg je altijd aanbieding­en uit de lagere reeksen, maar ik wil nog verder op een bepaald niveau. Mede dankzij mijn vrouw lukt dat. We verwachten straks ons tweede zoontje, en dat is toch niet evident, als je drie of vier avonden per week weg bent”, besluit Delalieux.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Stefan Delalieux. De Merksemse sterkhoude­r verlengde zijn contract bij City Pirates.
FOTO KOEN FASSEUR Stefan Delalieux. De Merksemse sterkhoude­r verlengde zijn contract bij City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium