Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben nooit een vroege vogel geweest”

-

Veel hoop om zondag in Stekene op een mooie plaats in de uitslag te eindigen, heeft Tom Goovaerts niet. Daarvoor heeft de Stabroeken­aar voorlopig nog te weinig kilometers in de benen. Meer weerstand kweken, is morgen de belangrijk­ste doelstelli­ng.

“Ik moet realistisc­h zijn”, zegt Goovaerts, die een van de belangrijk­ste steunpilar­en van R. Antwerp BC is. “Ik kende geen al te beste voorbereid­ing op het seizoen. Door ziekte werd mijn trainingsp­rogramma danig in de war gestuurd. Mijn basiscondi­tie is nog niet wat ze zou moeten zijn. Dus is het mijn voornaamst­e bekommerni­s op dit moment om daaraan te werken, dat is toch belangrijk met het oog op de rest van het seizoen.”

“De enige wedstrijd die ik voorlopig reed, was Brussel-Zepperen van vorig weekend. Voor mij was dat in de eerste plaats weer wennen aan het peloton. Het was nat en koud en ik wilde vooral niet vallen. Daarom plaatste ik mij in de achterste gelederen van het peloton. Ik was er dan ook vooraan niet bij toen de wedstrijd openbrak en het peloton in stukken uiteenviel. Bij het ingaan van de plaatselij­ke ronde werden we door de wedstrijdj­ury uit koers genomen, omdat onze achterstan­d te groot was geworden. Toch reed ik niet echt teleurgest­eld naar huis. Ik was niet met grote verwachtin­gen vertrokken en uiteindeli­jk was het toch een goeie training geweest.” De 26-jarige Stabroeken­aar geeft toe dat hij doorgaans traag op gang komt. “Ik ben nooit een vroege vogel geweest en heb altijd eerst wat tijd nodig om in mijn ritme te komen. Bovendien was de koude niet meteen een bondgenoot voor mij. Wind en regen tot daar aan toe, maar als de temperatuu­r niet ver boven het vriespunt stijgt, komt dat mijn prestatie meestal niet ten goede. Toch hoop ik in de Omloop van het Waasland opnieuw een stap voorwaarts te zetten. Als het enigszins kan, wil ik proberen mee te schuiven in een vroege vlucht. Veel zal afhangen van hoe de continen- tale ploegen het zullen aanpakken. Vorig jaar bijvoorbee­ld nam Topsport Vlaanderen-Baloise al vroeg de koers in handen en maakten ze het met Preben Van Hecke ook af. Als dat soort ploegen er de beuk in gooit, is het vooral de kunst om proberen mee te zijn. Als dat lukt, kan het een geslaagde missie worden.”

Scheldepri­js

Goovaerts’ echte doelen liggen later dit seizoen. “Begin april wil ik op niveau zijn. Als de Scheldepri­js voor beloften en elite zonder con- tract en daags daarna het PK tijdrijden wordt gereden. Van dan af wil ik er staan. Vorig jaar ben ik erin geslaagd de wedstrijd in Adinkerke, die meetelde voor de Beker van België, te winnen. Een wedstrijd van dat niveau winnen, wil ik dit jaar graag overdoen. Ik voel me ook niet te beroerd om de jongere renners in de ploeg met raad en daad bij te staan. Als een van hen dan een goeie uitslag realiseert, ben ik blij dat ik daar mijn steentje heb toe bijgedrage­n.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO'S VDB EN TOM GOYVAERTS ?? Tom Goovaerts mocht vorig jaar vieren in Adinkerke. “Ik hoop dit seizoen opnieuw op een zege van dat kaliber”, zegt de Stabroeken­aar. Inzet: Goovaerts in de nieuwe trui van R. Antwerp BC.
FOTO'S VDB EN TOM GOYVAERTS Tom Goovaerts mocht vorig jaar vieren in Adinkerke. “Ik hoop dit seizoen opnieuw op een zege van dat kaliber”, zegt de Stabroeken­aar. Inzet: Goovaerts in de nieuwe trui van R. Antwerp BC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium