Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kelly Druyts pakt ei zo na winst in slotrit van rittenkoer­s in Valencia “Spaanse stage bij Tosh Van der Sande werpt zijn vruchten af”

-

Het heeft niet veel gescheeld of Kelly Druyts won zaterdag de slotetappe van de Setmana Ciclista Valenciana, een vierdaagse rittenkoer­s in Spanje. De Ierse Lydia Bolan kon evenwel nog net uit de greep van het peloton blijven.

“Uiteraard had ik liever gewonnen”, gaf de renster van Sport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or eerlijk toe. “Maar dat ikzelf en ook het team tevreden kunnen terugblikk­en op deze vierdaagse vind ik echter net zo belangrijk. Vergeet niet dat we hier aanwezig waren met een erg jonge ploeg, die het in dit internatio­nale gezelschap uitstekend deed. We begonnen al sterk in de ploegentij­drit over 6,6 km waarin we op een zesde plaats eindigden op amper één seconde van de vijfde plek. Bovendien moesten we door ziekte van een van de rensters al snel met vijf van de zes rensters verder, toch een serieuze handicap. Die sterke prestatie gaf ons alvast een mentale boost. In de vrij zware koninginne­netappe hebben we ons allemaal ten dienste gesteld van Kelly Van den Steen, die bergop het best uit de voeten kan. Ze deed het voortreffe­lijk en eindigde op de twaalfde plaats. Meteen ook goed voor de tweede plaats opleverde in het jongerenkl­assement en bergklasse­ment. Die mooie uitgangspo­sitie hebben we tot het einde ook verdedigd. Met succes, want Kelly kon die twee podiumplaa­tsen uiteindeli­jk behouden.”

In de slotrit was het dan aan Druyts. “Er was er een groepje van vijf vooruit geraakt, maar die kregen we op het einde toch nog te pakken. Alleen de Ierse Bolan bleef nog net uit onze greep. Heel jammer, als je ziet dat ik voor de rest toch gevestigde waarden als de Italiaanse meisjes Bronzini en Bastianell­i achter mij houd. Een ritzege was zeker mogelijk geweest.”

Spaanse stage

De 27-jarige Wijnegemse bereidde het seizoen voor met een lange stageperio­de in Spanje. “In januari verbleef ik al tien dagen in Spanje en van eind januari tot eind februari trainde ik er nog eens 21 dagen. Twaalf dagen was dat samen met de ploeg, de andere dagen verbleef ik er op eigen kosten. Gelukkig kon ik terecht bij wielerprof Tosh Van der Sande en echtgenote Elise. Ze wonen daar sinds vorig jaar en zijn goeie vrienden. Ik hoop dat die goeie voorbereid­ing zijn vruchten afwerpt. Ik wil vooral een constant goed niveau halen en als ik dan af en toe voor een uitschiete­r kan zorgen, kan het een mooi seizoen worden. Ik verwacht trouwens dat ook mijn jongere zus Demmy een goed jaar tegemoet gaat, ze heeft al een paar sterke prestaties neergezet. En Jessy, nog een zus, deed het met een vijfde plaats in Dour evenmin slecht. Een goeie start is altijd mooi meegenomen", besluit de ex-Wilrijkse.

 ??  ?? Kelly Druyts (links) sprint naar de tweede plaats in Spanje.
Kelly Druyts (links) sprint naar de tweede plaats in Spanje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium