Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scheidsrec­hter fluit match tegen Gelko Hasselt niet op gang, zaalwachte­r eist hoofdrol op “Sportief en financieel lijden we imagoschad­e”

-

Wat een mooie pot zaalvoetba­l had moeten worden, eindigde vrijdagavo­nd in nooit geziene taferelen. De match tussen Proost Lier en Gelko Hasselt werd niet op gang gefloten. Een vrij banaal incident deed bij de zaalwachte­r de stoppen doorslaan.

“Dit is een verschrikk­elijk scenario voor een club waar met hart en ziel naar zo’n vrijdagavo­nd wordt gewerkt”, zegt coach Bart Schapmans. “Deze wedstrijd had altijd gespeeld moeten worden. Alles begon een kwartier voor de match. De refs meldden dat er een gat in het net was. De zaalwachte­r werd verwittigd en is dat onmiddelli­jk gaan herstellen. Alleen vond men het bij Hasselt niet nodig om de opwarming even te stoppen en de zaalwachte­r werd licht geraakt aan de zijkant. Toen zijn bij hem de stoppen doorgeslag­en. Gevolg: de zaal werd door hem in het donker gezet. Na wat over en weer gepraat, werd het licht weer aangestoke­n en betraden de spelers opnieuw het terrein, de match zou dan toch beginnen. Iedereen stond op het terrein klaar om af te trappen, tot de zaalwachte­r net voor de aftrap naar de middencirk­el komt. Hij zegt wat tegen de refs en de hoofdschei­dsrechter fluit tot verbazing van iedereen de match af, ook hij wilde niet verder. Nadien was er nog heel wat tumult en werd zelfs de politie erbij geroepen. In deze zaak zijn alleen maar verliezers. En Proost Lier is nog de grootste verliezer van allemaal. Dit voorval is zeer jammer voor onze sport.”

Ook voorzitter Tim Van Keer besefte dat Proost Lier met dit debacle imagoschad­e leed. “Wat een mooie avond moest worden, eindigde in pure waanzin”, sprak de Proost Lier-voorzitter. “Sportief is dit een zaak voor het sportcomit­é. Verliezen we deze match met 0-5, wordt de wedstrijd opnieuw gespeeld? Dat is koffiedik kijken. In heel deze zaak valt ons niks te verwijten, en toch zijn we er het grootste slachtoffe­r van. Zowel sportief, maar ook financieel, en dan heb ik het niet eens over de imagoschad­e die we lijden.”

De zaalwachte­r zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium