Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit kunnen we samen delen”

Uitbreidin­g scoutsloka­al goed nieuws voor De Vlinderboo­m

-

Stedelijke basisschoo­l De Vlinderboo­m en de Scouts en Gidsen 30ste Prins Boudewijn zoeken in het Te Boelaerpar­k al een tijd naar uitbreidin­g. Daarvoor keken ze allebei naar een leegstaand gebouw van een korfbalclu­b. Dat plan is van de baan. De scouts komen zelf met een oplossing.

In het najaar van 2012 trok de plaatselij­ke korfbalclu­b van het park richting de sportsite van het Drakenhof in Deurne. Het leegstaand­e gebouw is eigendom van de stad Antwerpen. Het ligt op een steenworp afstand van afdeling de Cocon van De Vlinderboo­m waar sprake is van een tekort aan klaslokale­n. In april 2013 vertrok de vraag naar de stad Antwerpen om daar een polyvalent­e ruimte voor de school van te maken. Bijna vier jaar later komt er een definitief antwoord.

“Stedelijk Onderwijs heeft effectief onderzocht of het gebouw aangepast kan worden conform de vereiste kwaliteits­normen. Dat blijkt niet mogelijk te zijn”, meldt Joke Cortens van het Autonoom Gemeentebe­drijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Een andere piste dook al op, vertelt Illias Marraha, stadsonder­steuner van Scouts en Gidsen Vlaanderen. “Dankzij de steun van de jeugddiens­t van de stad kan de 30ste Prins Boudewijn een extra verdieping op hun gebouw in het park zetten. Die werken zouden dit jaar al moeten beginnen.”

Ingrid Vanhecke, directeur van De Vlinderboo­m, reageert positief op die bouwplanne­n. “We hebben met de scouts al afspraken gemaakt en besproken hoe we dit gedeeld kunnen gebruiken.” Illias Marraha plaatst wel een klein beetje voorbehoud. “Er is een goede verstandho­uding tussen de scouts en de school, maar een extra klaslokaal aanbieden is niet echt de bedoeling. We denken meer aan een speellokaa­l dat gedeeld kan worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium