Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe slechter, hoe meer kijkers”

- JAN RUYSBERGH

De Romeo’s trokken dit weekend van de ene Kinepolisb­ioscoop naar de andere om persoonlij­k hun film voor te stellen. “Een komische tvserie is de volgende stap als het aan ons ligt, maar dit is alvast een droom die is uitgekomen”, zeggen Chris Van Tongelen, Gunther Levi en Davy Gilles. “Het is een feelgood actiekomed­ie voor de hele familie geworden. De bedoeling is om ook mensen die niet van het schlagerge­nre houden, toch te overtuigen en te laten lachen”, zegt het trio. “Wij relativere­n veel en steken de draak met iedereen, ook met onszelf. We kijken op niemand neer. Het leven is al zo serieus, laat ons toch ook eens lachen. Wij horen niet thuis in een bepaald hokje, ook al noemen ze ons schlagerza­ngers. Dat klopt wel, maar we kunnen ook nog andere dingen. Natuurlijk zitten al een aantal critici klaar met gescherpte pen om ons neer te sabelen, maar laat ze maar doen. Wij zijn dat gewoon. Het is heel gemakkelij­k om iets af te breken. Trouwens, hoe meer slechte kritiek, hoe meer volk er gaat kijken”, lachen ze. De Romeo’s hebben in elk geval flink met zichzelf kunnen lachen tijdens de opnames. “De scènes waarin we als vrouw verkleed zijn, zijn gewoon hilarisch!”, zegt Chris Van Tongelen. “Het was een heel gedoe om in een vrouw te transforme­ren. We moesten twee uur in de make-upstoel zitten en het was net een van de warmste dagen van het jaar toen die opnames plaatsvond­en. We hebben echt offers moeten brengen om een vrouw te zijn. Onze benen scheren bijvoorbee­ld. Bij mij is dat haar nog altijd niet helemaal teruggegro­eid. Ik vraag me af of dat ooit nog goed komt.”

Bucketlist

Of er een vervolg komt indien de film een succes wordt, laten de drie nog in het midden. “Laten we eerst kijken hoe leuk het publiek het vindt, en dan zien we wel”, klinkt het. Plannen zijn er nog genoeg. “Ergens in een kluis zit onze bucketlist. Er staan heel wat dingen op dat lijstje die we met De Romeo’s graag zouden doen. Wanneer precies weten we nog niet, maar ooit gaan we die dingen doen. Dat lijstje is een groot geheim. We geven onszelf nog elf jaar, dan bestaan de Romeo’s 25 jaar. Als een van ons drie wegvalt, stopt het. Wij zijn niet inwisselba­ar.”

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE, RR ?? Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther
Levi beleefden veel plezier aan de opnames
van hun film. Foto boven: Gunther Levi als vrouw in H.I.T.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE, RR Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi beleefden veel plezier aan de opnames van hun film. Foto boven: Gunther Levi als vrouw in H.I.T.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium