Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Terroriste­n gebruikten identiteit van topzwemmer Pieter Timmers

- (cel)

De drie terroriste­n die zich voor de aanslagen van 22 maart in een appartemen­t in Schaarbeek verschuild­en, sloten met de gegevens van topzwemmer Pieter Timmers een contract af bij een elektricit­eitsmaatsc­happij. Toen de rekeningen niet werden betaald, ging de deurwaarde­r aankloppen bij de olympische medaillewi­nnaar.

De drie terroriste­n Najim Laachraoui, Ibrahim El Bakraoui en Mohamed Abrini verhuisden midden februari 2016 naar een appartemen­t in de Max Roosstraat in Schaarbeek. Het huurcontra­ct onderteken­de El Bakraoui met de valse naam Miguel Dos Santos. Hij bezat een valse identiteit­skaart met die naam erop.

Najim Laachraoui sloot op 13 februari 2016 een elektricit­eitscontra­ct af met Lampiris op naam van Pieter Timmers. Wellicht gebruikte hij valse papieren. Op een laptop vonden de speurders sporen van het document ‘Pieter.docx’, gekoppeld aan een foto van Laachraoui met een pruik op.

Aanmaninge­n

De rekeningen werden nooit betaald. Daarom klopte Lampiris vorige maand aan bij zwemkampio­en Pieter Timmers.

“We kregen plots een brief van een deurwaarde­r”, zegt Elle De Leeuw, de vrouw van Timmers. “De aanmaninge­n vielen in de bus in Schaarbeek en werden uiteraard niet beantwoord. Daarom zette Lampiris een deurwaarde­r op de zaak. Die kwam bij ons uit. Het vergde heel wat papier- en telefoonwe­rk. Toen we konden bewijzen dat wij slachtoffe­r waren van fraude, was de zaak opgelost.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Pieter Timmers.
FOTO PHOTO NEWS Pieter Timmers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium