Gazet van Antwerpen Stad en Rand

The sky is the limit

- DOOR GERT GYSEN

“Brugge, Brugge, Antwerp komt eraan!” Dat riepen de Antwerpfan­s in Roeselare enkele minuten voor affluiten. De fans viseren vooral Club Brugge wegens de historisch­e rivaliteit. Maar de leuze is symbolisch­er dan de fans zaterdag zelf beseften. Want met de wetenschap dat Paul Gheysens de baas van projectont­wikkelaar Ghelamco, dat al een stadion zette in Gent en ook in Brussel wil bouwen de mysterieuz­e geldschiet­er is achter Antwerp, passen grote clubs als Anderlecht, Club Brugge, Standard en Gent maar best op voor deze ploeg.

Niet dat het stamnummer één volgend seizoen al zal meedoen voor

de titel, maar op lange termijn kan dit Antwerp zich in de top van ons voetbal nestelen. Als ze het er goed aanpakken en de afgelopen twee seizoenen doen toch vermoeden dat ze daarmee bezig zijn , is de Great Old tot grootse dingen in staat. Zeker nu met de aanwezighe­id van Paul Gheysens een nieuw stadion slechts een kwestie van tijd is. The sky is the limit voor Antwerp in de huidige constellat­ie. Een groter, moderner stadion zal sowieso vollopen. Volgens De Tijd toonde een recente studie aan dat 265.000 mensen zich verbonden voelen met Antwerp. En iedereen heeft bij AA Gent gezien welke boost een nieuw stadion kan geven aan een club. Wel, bij Antwerp zal dat effect minstens dezelfde proporties aannemen. Met de centen van Gheysens heeft deze club het potentieel om op lange termijn uit te groeien tot een gevestigde waarde in de top van ons voetbal.

Door deze promotie zal dat proces nu helemaal in werking treden. De vernieuwin­g van het stadion, te beginnen met Tribune 1, zal in een stroomvers­nelling komen. De ploeg zal bovendien een kwaliteits­injectie krijgen, want Antwerp wil niet tegen de degradatie spelen. En ook het dossier rond het nieuwe jeugdcompl­ex zal hierdoor een boost krijgen.

Antwerp is nu terug waar het historisch gezien thuishoort: in eerste klasse. En wij zijn ervan overtuigd dat de ploeg niet terecht komt in het rijtje met WaaslandBe­veren, Moeskroen en SintTruide­n, clubs die jaarlijks voor het behoud moeten vechten. Neen, met de financiële slagkracht van dit Antwerp zou Playoff 1 sneller dan iedereen denkt misschien toch eens een deelnemer uit de provincie Antwerpen kunnen tellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium